Amerika’da Filistin Direnişi

ABD’deki üniversiteler Gazze için direnişteler.
Siyonist işgalci İsrail’e ve Biden yönetimine karşı eylemler, Columbia Üniversitesi’nde başladı ve giderek onlarca üniversiteye yayıldı.
İsrail’in Gazze’ye yönelik aylardır süren katliamı, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki son dönemlerin en büyük protesto dalgasına neden oldu.
İsrail’in en büyük destekçisi ABD’de, aynı zamanda İsrail’e karşı büyük bir öfke dalgası da gelişiyor.
Colombia Üniversitesi’ndeki oturma eylemi 11. güne ulaştı.
Columbia Üniversitesi öğrencileri, ABD yönietimiyle birlikte, üniversite yönetiminin Gazze’deki soykırımı destekleyen şirketlere sağladığı mali yatırımları da protesto ediyorlar.

Eylemler 22 Üniversiteye Yayıldı

Colombia Üniversitesi’nde başlayan eylemler, bir hafta içerisinde 22 farklı üniversiteye yayıldı. Her geçen gün yeni bir kampüste protesto çadırları kuruluyor.
New York’taki City College adlı üniversitedeki eylemlere, ikinci gününde şehirdeki̇ işçiler ve çeşitli demokratik gruplar da katıldı.
Keza bazı şehirlerde de Akademisyenler, Emekli Asker ve Gaziler de süren eylemlere destek veriyorlar.
City College öğrencileri, okul kampüsünde Gazze Dayanışma Kampı kurdular.
New York’ta yaşayan Ortodoks Yahudi cemaatinin bazı üyeleri de ellerinde İsrail ve Siyonizm karşıtı pankartlarla eylemlere katılarak “Filistin’in haklı davasının yanında olduklarını” belirttiler.
Öğrenci temsilcileri, eylemlerin yayılmasını değerlendirirken “üniversite kampüslerinde hiç olmadığı kadar güçlüyüz” dediler.

Washington’da Öğrencilere Saldırı

Gazze için yapılan sürekli eylemlerin gerçekleştirildiği yerlerden biri de ABD’nin başkenti Washington’da bulunan George Washington Üniversitesi’nin bahçesi.
Amerikan yönetiminin İsrail’e verdiği desteği protesto eden üniversite öğrencileri, eylemlerine polis ablukası altında devam ediyor.
Polis önce üniversite bahçesine çadır kuran öğrencilere saldırarak kampüs dışına çıkarmak istedi. Ancak öğrencilerin direnişi karşısında polis bunu gerçekleştiremedi. Bunun üzerine, polis, kampüs içindeki bahçeyi demir bariyerlerle abluka altına alarak, direnişteki öğrencileri tecrit etmeye çalışıyor.
Ancak bu kez abluka çemberinin dışında da direnişci öğrencilere destek eylemleri başladı.
Üniversitenin bahçe kısmını demir bariyerlerle çeviren polis, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermek için ana binadaki tuvaletleri kullanmasına dahi engel oluyor. Öğrenciler, sorunu bahçeye geçici tuvaletler kurarak çözdüler.
Direniş devam ediyor.

Sosyal ağlarda paylaşın