Amasra Maden Katliamı’nın İlk Duruşması 25 Nisan’da

Bartın’ın Amasra ilçesinde altı ay önce meydana gelen ve 43 madencinin katledildiği Maden katliamıyla ilgili açılan davanın ilk duruşması, 25 Nisan’da yapılacak.
14 Ekim 2022’de Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait Amasra Taşkömürü İşletmesi’nde maden ocağında meydana gelen patlama sonucunda 43 madenci katledilmişti.

Büyük Salon Talebi


Patlamayla ilgili 23 kişi hakkında dava açıldı. 8 sanık tutuklandı. Davada, tutuklu sanıklardan 4’ü bin 80’er yıl, 4’ü tutuklu 19 sanık ise 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.
Dava Bartın Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
Bartın Adliyesi’nde, bu kadar büyük bir davanın görülebileceği, o kadar sanığın, yüzlerce madenci yakınının, avukatları sığabileceği bir salon yok.

Salon Talebi Valilik Tarafından Reddedildi


Bartın Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma için Gençlik Merkezi’nin kullanılmasını talep etti. Ancak bu talep Valilik tarafından reddedildi.
Valilik, salonun mahkeme için tahsis edilmesini “amacı dışında kullanılamaz” gerekçesiyle reddetti. Oysa aynı salon, çok kısa süre önce AKP için açılmıştı.
25 Mart’ta salonda AKP’nin seçimlerle ilgili “eğilim yoklaması” oylaması yapılmıştı.
Çağdaş Hukukçular Derneği tarafından geniş salon talebinin reddedilmesi üzerine yapılan açıklamada şöyle denildi: “Bu davayı sahipsiz bırakmayacak, davanın kamuoyundan kaçırılmasına izin vermeyecek, son madencinin hesabı sorulana kadar orada olacağız!”

Sosyal ağlarda paylaşın