Almanya’da Irkcı terör şüphesiyle 12 gözaltı

Almanya’da aşırı sağcı terör örgütü kurdukları ve politikacılara, sığınmacılara ve Müslümanlara yönelik saldırı planladıkları şüphesiyle 12 kişi gözaltına alındı.

Karlsruhe’deki Federal Başsavcılık, 13 kentte yapılan aramaların ardından gözaltına alınan dört kişinin örgüt yöneticisi, sekizinin ise örgüte yardım ve yataklık yaptığından kuşkulanıldığını bildirdi. İnternette tanıştıkları belirtilen şüphelilerin yaşlarının 20 ila 50 arasında değiştiği, Alman ve erkek oldukları belirtildi. Zanlıların Cumartesi günü nöbetçi mahkemeye çıkartılması bekleniyor. Mahkeme, zanlıların tutuklanmasına veya serbest bırakılmasına karar verecek.

Başsavcılığın açıklamasına göre, “Almanya Federal Cumhuriyeti’nin devlet ve toplum düzenini bozmak” hedefiyle saldırılar düzenleyerek iç savaş benzeri bir durum yaratmayı planladıkları şüphesi üzerinde duruluyor. Açıklamada, grubun saldırı planlarını henüz somutlaştırmamakla birlikte Almanya genelinde politikacılara, sığınmacılara ve Müslümanlara yönelik saldırılar planladığından kuşkulanıldığına işaret edildi. Aşırı sağcı grubun geçen yılın Eylül ayında kurulduğu tahmin ediliyor.

Irkçı Örgütün İçerisinde Polis de  Var.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul bugün Düsseldorf’ta yaptığı açıklamada, aramalar çerçevesinde Eyalet Polis Teşkilatında görevli idari bir memurun görevden uzaklaştırıldığını belirtti.

Almanya’da ırkçı örgüt sayısı hakkında kesin bir bilgi yok. Ancak bu örgütlerin en çok gündeme konu olanı NSU’dur. NSU davasında açığa çıkan bir çok gerçek Alman devletinin bu örgütlerin tamamından haberdar olduğunu göstermişti. Daha önemlisi ise bu örgütlerin yaptıklarına Alman istihbarat örgütü ve İçişleri bakanlığı tarafından  göz yumulduğu, örgütlerin himaye edildiği çok açık ortaya çıkmıştı.

Bu yüzden Almanya’da var olan bir ırkçı örgütün içinde bir polisin olması hiç şaşırtıcı değil. Hatta çok doğrusu içinde polisin istihbaratın olmadığı bir ırkçı örgüt yoktur demek daha doğru bir tespit olacaktır.  

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.