Almanya’da Hanau Katliamında Yaşamını Yitirenler Anıldı

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) ve Migrantifa’nın çağrısıyla Hanau kentinde yaşanan ırkçı katliam Köln, Duisburg, Frankfurt, Mannheim, Stuttgart ve Ulm kentlerinde 4. ayında eylemler düzenlendi.

KÖLN
Köln kentinde AGİF, YS, ZORA, Migrantifa ve Internationale Jugend’ın çağrısı ile yüzlerce kişi biraraya geldi. Hanau katliamında, Solingen’de, Amerika ve Kürdistan’da ırkçılık sonucu katledilenlerin isimlerinin okunduğu ve saygı duruşu ile başlayan eyleme Hanau’da yaşamını yitiren Ferhat Unvar’ın babası Metin Unvar’da katıldı. Unvar yaptığı konuşmada “Katliamın ilk saatlerinde biz ailelere hiçbir bilgi verilmedi. Çocuklarımızı hastane hastane aramaya koyulduk ve bu süreçte sağlıklı hiçbir bilgi almadık” dedi. Unvar konuşmasının devamında ırkçılığa ve faşizme karşı mücadelenin bir insanlık görevi olduğu ve adalet mücadelesinin her daim peşinde olacağını belirtti. Mitingde AGİF, YS, Migrantifa ve Enternasyonel Gençlik adına konuşmalar yapıldı.

STUTTGART
Stuttgart kentinde Migrantifa’nın çağrısı ile yüzlerce kişinin bir araya geldiği mitingde AGİF pankart, flama ve dövizleri ile katıldı. Hanau katliamının 4. ayında adalet talebi yükseltildi. Migrantifa adına yapılan konuşmada “Almanya’da kurumsal ırkçılığın var olduğu ve buna karşı göçmenlerin kendi öz örgütlülüğü güçlendirilmelidir” denildi.

AGİF Stuttgart adına yapılan konuşmada “Almanya’daki ırkçı ve faşist saldırıların aydınlatılması gerektiği, bunun da sokaktaki adalet mücadelesinin belirleyici olduğu belirtildi. Eğer NSU cinayetleri dönemi aileler ve demokratik kurumların mücadelesi olmasaydı bu cinayetler dönerciler arasında bir anlaşmazlık cinayeti olarak kalacaktı. Bu mücadele olmasaydı, Oury Jalloh’un hücresinde kendini öldürdüğü yalanı olduğu şekilde kalacaktı” diye belirtildi.

MANNHEİM
Mannheim’da AGİF’in çağrısı ile biraraya gelen kitle Hanau katliamını 4. ayında katliamı kınayarak her ayın 19’da sokakta olmaya devam edeceklerini belirtti. Eylemde ırkçılığa karşı birlik olma çağrısının yapıldı dövizler taşındı.

FRANKFURT
Frankfurt kentinde yüzlerce kişi Hanau için biraraya geldi. AGİF Frankfurt, Hessen Romanlar Dernegi, Migrantifa Hessen, Young Struggle ve DİDF gençliği adına katliamı kınayan ve ırkçılığa karşı mücadeleyi konu alan konuşmalar yaptı. AGİF çok sayıda döviz ve pankartı ile alanda yerini aldı. Eyleme YDG’de destek verdi.

DUİSBURG
Duisburg’ta AGİF Duisburg’un çağrısı ile onlarca kişi kent merkezinde bir araya geldi. DKTM’nin de destek verdiği eylemde AGİF, YS ve Kürt hareketi konuşmalar yaptılar. AGİF ve YS adına yapılan konuşmada Hanau katliamının göçmenlerin yaşam alanlarına dair topyekûn bir saldırı olduğu, bu tür saldırılara her birimizin maruz kalabileceği ve bu sebeple faşizme karşı öz örgütlülüklerimizi güçlendirmemiz gerektiği belirtildi. Eylemde aynı zamanda Kürdistan’da ırkçılık sonucu katledilenler anıldı.

ULM
Ulm kentinde AGİF Ulm örgütlülüğü çadır eylemi gerçekleştirdi. Kent merkezinde iki saat süren eylemde Hanau katliamında katledilenler ve George Floyd anıldı. Eyleme Avrupa Demokrat çalışanları ve Halk Cephesi üyeleri destek verdi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.