Almanya – Sachsen’de Zwickau- Marienthal ve Thüringe’de Yeni Devasa Hapishane Yapılıyor

Almanyada 820 mahkum için Zwickau-Marienthal’da yeni dev bir hapishane inşası planlanıyor. İnşaat yakında başlayacak. İnşaatın, 1.32 km uzunluğunda ve 6 m yüksekliğindeki hapishane duvarı ile başlaması planlanıyor. 2020’nin başında duvar hazır olacak ve yaklaşık on hektarlık  alanı kaplayacak.

Hapishanelerin  İşlevi

Hapishaneler sermayenin, devletin ve egemenliğin temel unsurudur. Sermaye burjuvazi tarafindan  en önemli önceliğe sahiptir. Bu yüzden sürekli savunulmaktadır. Devlet, kapitalist mantığın ve dolayısıyla egemenliğin icracısı olarak, mevcut koşulları korumak için karşılık gelen bir baskı aygıtına ihtiyaç duyar. Baskı altında tutulan ve sömürülen halkın kendilerini iktidar ve sömürücülere karşı savunmamalarını, daha ziyade baskılarıyla kendilerini güçsüz his etmelerini sağlamak ister. Ezilenlerin iktidar kurallarına uymaması durumunda sürekli bir izleme, kontrol ve nihayetinde ceza uygularlar. Dolayısıyla, egemen düzeni, özellikle sermayenin mantığını ve sömürüyü  korumak için hapishaneleri de kullanırlar.

Buna göre, çoğu insanin sermaye ve mülkiyet suçları nedeniyle hapiste olması mantıklıdır. Ama kavgayı ve direnişi tüm hapishanelere duyurmamızın tek nedeni bu değildir!

Hapishane sosyal çatışmaları çözmez, daha ziyade onları şiddetlendirir. Ahlaki ve dünyevi değerlerimizle çelişen eylemler yapan insanlar için bile, hapishane bir cözüm yeri olamaz. Hapishane dışında savaştığımız ve savaşmaya çalıştığımız her şeyi , parmaklıkların arkasında da buluyoruz, ancak çok fazla toplu ve çok daha bariz bir biçimde. Avrupa’daki rejim gelişmeleri  otoriter faşist rejimlere yöneliyor. Hapishaneler sadece bu gelişmeleri yansıtmakla kalmıyor, aynı zamanda bu kavramların öncüsü olabilir. Parmaklıkların arkasında, aynı şey olur, dışarıda da deneyimleriz, ama hapishanede daha şiddetli, daha hızlı, daha aşırıdır bu durum. Böylece, mahkumların sömürülmesi, hiyerarşik düzen, hatta herhangi bir ayrımcılık ve baskı biçimi, dışarıdan çok daha açıktır. Elbette buna şaşırmamalı, çünkü hapishane baskının ve  devlet aygıtının bir parçasıdir.

Yani baskı, sömürü ve ayrımcılıkla mücadele etmek istiyorsak, devlete karşı ve dolayısıyla da onun baskıcı  Kurumlarına karşı mücadele kesinlikle gereklidir.

 Sorumlusu kimdir?

Evet Hapishanelerden tam olarak kim sorumludur? Devlet mi, kurumları mı, politikaları mı, partileri veya sermaye mi? Bunların hepsi birliktedir. Sorumlu kişiler daha somut olarak diyebiliriz ki yukarida isimleri sayilan kurumlarda calisanlarin hepsidir,  çünkü yukarıdaki tüm yapılar sadece insanlar çalışmasına izin verildiği için var olurlar.

Bu durumda , Hentschke Bau GmbH ve Vstr Ag Rodewisch sirketi,  Zwickau-Marienthal yeni hapishane duvarının inşası için sorumlu olmalıdır.

“Hentschke Bau GmbH”  Zeppelinstraße 15, 02625 Bautzen`de bulunuyor.

“Vstr AG Rodewisch’s” bas temsilciligi,  August-Bebel-Str. 4,  08228 Rodewisch`de bulunuyor. Buna ek olarak, 15370 Vogelsdorf’ ta Fredersdorfer Straße 29′ da, 09113 Chemnitz’ de Borssenanger 10′ da ve 96515 Sonneberg’ de Neustädter Straße 14′ te yerleri var.

Hapishane duvarı henüz inşa edilmedi, ancak hapishanenin tüm inşasının başlaması  gerekiyordu. Şu anda hapishaneleri tamamen ortadan kaldırmaktan hala uzaksak, en azından yenilerinin inşa edilmesini engellemeye çalışabiliriz. “Hentschke Bau GmbH “ve” VSTR AG”, karşılaşabilecegimiz  birçok hapishanelerden kâr sağlayan şirketlerden bazılarıdır.

Bu yüzden Hapishane, hakimiyet ve baskı olmayan bir dünya için, inşaata izin vermeyelim!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.