Almanya-Hamburg: Irkçıların Katlettiği Ramazan Avcı Anıldı…
IRKÇILARI KORUYAN KOLLAYAN DEVLET, IRKÇI SALDIRILARI ÖNLEYEMEZ!

Hamburg’da 37 yıl önce ırkçılar tarafından katledilen Ispartalı Ramazan Avcı, 21 Aralık’ta isminin verildiği meydanda düzenlenen törenle anıldı.
Ramazan Avcı, 21 Aralık 1985’te, Hamburg’da ırkçılar tarafından öldüresiye dövülmüş ve kaldırıldığı hastanede 24 Aralık’ta hayatını kaybetmişti.
Avcı’nın saldırıya uğradığı Landwehr sokağındaki tren istasyonu önündeki bir meydana Ramazan Avcı’nın adı verildi. Anma töreni de bu meydanda yapıldı.
Anmaya, Avcı’nın eşi Gülüstan Avcı, akrabaları, Mölln katliamında katledilenlerin yakınları da katıldılar. Törende, orada hiç olmaması gerekenler, bu ırkçı katliamların sorumluları arasında olanlar da vardı. Hamburg Başkonsolosu gibi, Alman resmi kurumları gibilerinin kuşku yok ki, bu tür anmalarda yeri de, sözü de yoktur.

AFFETMEK YOK! UNUTMAK YOK!
Anmada açılan pankartta şöyle yazıyordu; “Kein Vergeben Kein Vergessen” (Affetmek yok! Unutmak yok!)
Anmada konuşan avukat Ünal Zeran, Almanya’da ırkçı tehdidin görmezden gelindiğini belirtti. Zeran, konuşmasında şu tesbiti yaptı:
“Irkçı cinayetlerdeki politik sebepleri görmezden gelenler ve ırkçılık kurbanlarının sayısını mümkün olduğunca az göstermeye çalışanlar bu cinayetleri aydınlatamaz”.

Sorunun özünü bu cümleler ortaya koyuyor.
Alman devleti, o günden bu yana, ırkçıları koruyor, kolluyor, besliyor, silahlandırıyor. NSU’ları bizzat örgütlüyor.
Dolayısıyla, ırkçılığa karşı halkın Alman devletinden, polisinden çözüm beklemesi mümkün değildir. Çare, halkın kendi örgütlenmesidir.

Sosyal ağlarda paylaşın