Alman Savcıdan Erdal Gökoğlu’na 3 yıl 10 ay ceza istemi


Almanya’nın Hamburg kentinde devam eden devrimci tutsak Erdal Gökoğlu’nun davasında savcı Gökoğlu için 3 yıl 10 ay hapis cezası istedi. Erdal Gökoğlu’nun bir sonraki duruşması ise 5 Haziran günü görülmeye devam edecek. Musa Aşoğlu’na Özgürlük Komitesi ise yaptığı açıklama ile tüm halkımızı devrimci tutsakları sahiplenmeye ve sona yaklaşan Erdal Gökoğlu’nun duruşmasına katılmaya çağırdı ve Alman devletinin hukuksuzluğuna son vermesi gerektiğini ve cezalarla yıldıramayacağını vurguladı.

Musa Aşoğlu’na Özgürlük Komitesi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Alman Devleti Devrimcileri Cezalarla Teslim Alamaz!

Alman devleti Türkiyeli devrimcilere karşı kullandığı 129-A ve 129-B yasalarını davalarına gerekçe göstererek “ceza”lar vermeye devam ediyor.

Almanya’da 129 -A ile 129-B yasalarının gerekçe gösterildiği davalarda bugüne kadarki en yüksek ceza Musa Aşoğlu’na verildi. 6 yıl 9 ay hapis cezasına çarpıtılan Musa Aşoğlu ise bir yılı aşkın süren dava duruşmalarını emperyalizmi yargılama platformuna çevirerek, devrimcilerin hiç bir şekilde ne tecrit politikaları ne de ağır cezalarla yıldırılamayacağını gösterdi.

Aynı dönemde devam eden Erdal Gökoğlu’nun davasında da bugün Alman devleti tarafından aynı tiyatro oynanmaktadır. Savcı, Erdal Gökoğlu için 3 yıl 10 ay ceza istedi.

Alman devleti; devrimciler hakkında anti-terör yasasının 129-A ve 129-B maddelerine dayanarak açtığı soruşturmalar sonucu çıkarttığı tutuklama kararları ardından tutuklayarak ve yargıyı kullanarak devrimcilere uzun yıllara varan cezalar vererek devrimcileri teslim almaya çalışmaktadır. Ancak hiç bir devrimci, ne Alman devletinin ne de başka  emperyalist devletlerin dayatmalarına teslim olmayacaktır.

Alman devleti adaletsizliği dayatara, kendi hukukunu ayaklar altına alarak, kendi yasalarını hiçe sayarak; yapılan demokratik eylemleri, etkinlikleri ve faaliyetleri kriminalize etmektedir. Kendi yasalarının korumasındaki demokrasisini hiçe sayarak terör estirmektedir.

25 Ocak 2018’de başlayan ve 6 Şubat 2019 tarihinde karara bağlanan davada Musa Aşoğlu’na 6 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Bir yılı aşkın süren davada görülen tüm duruşmalarda; asılsız, gerçek dışı, bir itirafçının iddiaları üzerine yapılan değerlendirmeler ile varsayımlar ve özellikle Federal Emniyet Teşkilatı (BKA)’nın raporlarına dayandırılarak bu ceza verildi.

Oysa Musa Aşoğlu’nun Almanya’da işlemiş olduğu her hangi bir suçu bulunmamaktadır. Bu davada hiçbir delil de mevcut değildir! Buna rağmen Musa Aşoğlu yargılama sürecindeki duruşuyla, düşüncelerini savunması ve devrimciliğe devam edeceğini vurgulaması sonucu Alman devleti 129 –B maddesinden en yüksek cezayı vermiştir.

Aynı dönemde süren Erdal Gökoğlu’nun davası da yine Alman devletinin emperyalist ülkelerle yaptığı işbirliği sonucu tiyatro şeklinde bugüne kadar gelmiştir. Alman devletinin Belçika’da yakalama kararı çıkartarak, Almanya’ya kaçırdığı Erdal Gökoğlu’nu tecrit hücrelerinde tutarak ıslah etmeye çalışmıştır. Ancak tecrit işkencesine ve keyfi uygulamalara rağmen devrimciliğin suç olmadığını bir görev olduğunu savunan Erdal Gökoğlu’na Alman devleti yine 129-A ile 129-B maddelerine dayanarak 3 yıl 10 ay ceza istemektedir. Aynı Musa Aşoğlu’nun davasındaki gibi Erdal Gökoğlu’nun devrimciliği sorgulanmaktadır.

Alman devleti terörist arıyorsa öncelikle kendi tarihine bakmalıdır.

Alman devleti terörist arıyorsa öncelikle NSU davasına bakmalıdır.

Alman devleti terörist arıyorsa öncelikle destekleyerek eğitti Neonazilere bakmalıdır.

Alman devleti öncelikle silah tekellerinin çıkarı için hareket etmeye son verip  halklara yönelik katliamlara son vermelidir.

Bizler devrimciler olarak dünya halklarının baş düşmanı emperyalizme, kapitalizme, faşizme ve oligarşiye karşı mücadele ediyoruz.

Yaptığımız hiç bir şey suç değildir.

Devrimcilik Yapmak Suç Değildir.

Faşizme, yozlaşmaya, uyuşturucuya, kumara karşı halkı örgütlemek ve mücadele vermek suç sayılamaz.

Asıl suçlu emperyalizmdir!

Tüm halkımızı 5 Haziran günü Hamburg’da devam edecek Erdal Gökoğlu’nun duruşmasına katılarak destek vermeye çağırıyoruz.

Musa Aşoğlu’na Özgürlük Komitesi”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.