Alkışlanıyorlar ama…

Korona salgını tüm ülkede sağlık emekçilerini her anlamda tehdit ediyor. Hastanelere, acil servislere yığılmalar doktor ve sağlıkçıların gecesini gündüzüne katarak çalışmasına sebep olduğu gibi virüsün kendilerine bulaşma tehlikesi ile karşı karşıyalar.

Ülkede sağlıkçıların üstün gayretleri gözden kaçmıyor elbette. Halk her gün akşam saatlerinde tencere tava ile alkışlarla selamlıyor bunu.

‘Virüse yakalanan hekimlerin maaşları kesiliyor’

Doktorlar alkışlanıyorlar ama en basit bir sosyal güvence sağlanmıyor. AKP iktidarı bu zamanlarda dahi hastalanan doktorların güvenecekleri bir sosyal destekleri yok.

Hastaları tedavi etmeye çalışırken virüs kapan ya da karantinaya alınan aile hekimlerinin, rapor alsalar bile maaşlarında kesinti yapılıyor.

Aile Hekimleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Özlem Sezen, virüse yakalanan ya da şüphe nedeniyle 14 gün karantinaya alınan aile hekimlerinin maaşları çalışmadıkları gün sayısı kadar kesiliyor. Yani 14 gün karantinada kaldıkları günler ödenmiyor.

Aile hekimleri ile aile sağlığı çalışanlarına diğer sağlık personeli gibi aylık maaş ödenmediğini, onun yerine aylık çalışılan gün sayısı, kayıtlı nüfus sayısı, gebe sayısı, bebek sayısı gibi faktörlere göre katsayılarla hesaplanan hak ediş ödemesi yapıldığını söyledi.

Böylesi zamanlarda dahi aile hekimliği görevi esnasında hastalığa yakalanmış olmalarına rağmen çalışmadığı günlerin maaşından kesilmesinin AKP iktidarının sağlık politikasının halk için olmadığı gibi doktorlar için de olmadığını gösteriyor. Her şey para ve kâr için…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.