Ali Osman Köse’nin Tahliyesi İçin Adli Tıp Kurumu’na Başvuru Yapıldı

37 yıldır faşizmin hapishanelerinde tutulan Ali Osman Köse’nin sağlık durumunun giderek kötüleşmesi üzerine, Ali Osman Köse’nin Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesi için bir başvuru daha yapıldı.

Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan başvuruda, “Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak muayene sonucunda sağlık durumunun hapishanede kalamayacak durumda olduğunun tespiti zorunludur.” denildi.

HHB başvurusunda “Müvekkilimiz Ali Osman Köse Adli Tıp Kurumuna Sevk Edilmeli Ve Tahliye Edilmelidir” talebinde bulunuldu.

Ali Osman Köse’nin Sağlık Durumu:

Halkın Hukuk Bürosu’nun Adli Tıp başvurusuyla ilgili yaptığı açıklamada Ali Osman Köse’nin durumuna ilişkin şunlar belirtildi: 

– Ali Osman KÖSE, 37 yıldan beri hapishanelerde tutulmaktadır.

– 37 yıllık tutsaklığın, tecridin ve defalarca işkenceden geçmenin sağlığında yarattığı tahribatının yanı sıra pek çok kere açlık grevi yapmıştır.

– Ali Osman KÖSE 3 Temmuz 2020 tarihinde 30 gün süre ile ölüm oruçlarına destek amaçlı açlık grevini yapmıştır. Ancak bu açlık grevi esnasında ve sonrasında ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşmıştır.

Kendi ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmiş ve konuşma bozuklukları başlamıştır.

– Zamanla konuşma bozukluğu artmıştır, yürüyemez hale gelmiş ve tekerlekli sandalye kullanmaya başlamıştır.

– Banyo, tuvalet gibi ihtiyaçlarını yanında geçici süre ile kalan refakatçisinin yardımıyla giderebilmiştir.

“Normal” Raporu Normal Mi?

Ali Osman Köse, 8 Temmuz 2020 tarihinde, Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada birtakım testler yapıldı ve nörolojik muayene gerektiği belirtildi.

Bunun üzerine Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde yapılan nöroloji muayenesi sonucunda vital (yaşam için temel) değerlerinin “normal” olduğu raporu verildi ve taburcu edildi.

Oysa, Halkın Hukuk Bürosu açıklamasında da belirtildiği gibi, Tekirdağ Devlet Hastahanesi’nde yapılan testlerde bile pek çok vital bulgusunun “olması gerektiğinden düşük veya yüksek olduğu” görülmekteydi.

Ali Osman Köse’nin sağlık durumuna ilişkin, avukatlarının tanıklığı da durumun ciddiyetini gösteriyor. Açıklamada, Ali Osman Köse’nin kendisi ile farklı tarihlerde yapılan üç avukat görüşmesinden ikisini hiç hatırlamadığı, sonuncusunu ise eksik hatırladığı belirtiliyor.

Köse, Tekirdağ Devlet Hastahanesi’nden “taburcu” edilmesine rağmen, kişisel bakımını kendi kendine yerine getirememektedir.

Köse’nin Avukatları, müvekkillerinin sağlıklı bir şekilde tedavisinin yapılması ve tahliyesi için bağımsız hekimlerce muayene edilmesi gerektiğini, bu konuda Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunduklarını belirttiler. Şu ana kadar bu başvuruya savcılık tarafından bir cevap verilmediği belirtiliyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.