Ali Osman Köse’nin Tabutunu Değil Özgürlüğünü İstiyoruz

Avrupa Halk Cephesi’nin yaptığı çağrı ile, 28 Ocak tarihinde Avrupa’nın bir çok yerinde konsolosluklar önünde ve merkezi yerlerde eylemler gerçekleştirildi.
Konsolosluk önlerine, merkezi yerlere bırakılan Tabutlarla AKP faşizminin hasta tutsaklara uygulanan sessiz imha politikası teşhir edildiği gibi aynı zamanda “Ali Osman Köse’nin tabutunu değil özgürlüğünü istiyoruz” talebi iletildi…
Hemen hergün hapishanelerden tabutlar çıkmaya devam ediyor.
Ali Osman Köse’nin özgürlüğü için yürütülen kampanya kapsamında yapılan eylemlilikler, sadece Ali Osman Köse için değil tüm hasta tutsakların durumunu gündeme taşımak, ve sessiz imha politikası ile katledilen binlerce tutsak gerçeğini duymayan bırakmamak amacı güdüyor.
Şimdiye kadar elimize geçen bilgilere göre Almanya’nın Köln, Düsseldorf, Frankfurt, Stuttgart şehirlerinde konsolosluklar önüne tabutlar bırakıldı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Avrupa parlamentosunun önünde tabutlu eylem yapıldı.
Avrupa emperyalizminin dayatıp finanse ettiği F tiplerinde uygulanan tecrit ve kötü koşulların yarattığı hastalıklardan dolayı her yıl yaklaşık olarak 300 kişi hayatını kaybediyor. Bu gerçekle AB emperyalizminin Ali Osman Köse’nin içinde bulunduğu durumdan AB’nin sorumlu olduğunu haykıran Belçika Halk Cephesi eylemini TC Konsolosluğu’nun önüne taşıdı. Yaptıkları yürüyüş ile varılan konsolosluğun önünde yapılan konuşmalarda AKP faşizminin hasta tutsaklar politikası teşhir edildi…
Hollanda’nın Rotterdam şehrinde de Ali Osman Köse için eylem yapıldı.

Yunanistan’da da yine Avrupa Halk Cephesi’nin yaptığı çağrıya katılarak Atina’daki Türkiye konsolosluğu önünde bir gösteri gerçekleştirildi. Tabut bırakma eyleminde okunan açıklama ve ardından atılan sloganlarda ‘Tabutunu Değil Özgürlüğünü İstiyoruz, Alacağız! Yasalar Uygulansın, Ali Osman Köse Derhal Serbest Bırakılsın!’ vurgulandı…

İngiltere’de de yapılan tabut eyleminde aynı talepler haykırıldı. Ali Osman Köse’ye özgürlük istendi…
Avusturya’da konsolosluk önünde yapılan eylem atılan sloganlar ve söylenen marşlar ile gerçekleşti…Ali Osman Köse’ye Özgürlük Komitesi olarak gerçekleştirilen eylemde ayrıca “Sibel Balaç, Gökhan Yıldırım Onurumuzdur”, “Yaşasın Ölüm Orucu Direnişimiz” sloganları atılarak direniş taleplerinin tek tek sayıldığı bir açıklama okundu.

Türkiye’de ise Çağlayan adliyesi önüne tabut bırakılan eylemde, Ali Osman Köse’nin özgürlük talebi tekrarlandı… Aynı zamanda Ankara’da bulanan TAYAD’lı aileler Adalet Bakanlığı önünde Ali Osman Köse ile ilgili ajitasyon çekildi ve tabut bırakıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın