Ali Osman Köse için 1 Günlük Uluslararası Açlık Grevi

25 Haziran’da hasta devimci tutsak Ali Osman Köse için uluslararası çapta 1 günlük açlık grevi yapılacak.

Ali Osman Köse’ye Özgürlük Komitesi’nin cagrısı ile gerçeklaştirilecek olan açlık grevine Türkiye’den ve tüm Avrupa  ülkelerinden katılım bekleniyor. 

Ali Osman Köse’ye Özgürlük Komitesi’nin cagrısı şöyle: 

Ali Osman Köse’ye Özgürlük Komitesi gönüllüleri olarak bizler, hasta tutsak Ali Osman Köse’nin derhal serbest bırakılması talebiyle 1 Günlük Uluslararası Dayanışma Açlık Grevi düzenleme kararı aldık.

NE OLMUŞTU?

Ali Osman Köse ile ilgili daha önce de sağlık ve can güvenliği için yapılan birçok yasal başvuruda olduğu gibi, son olarak Türkiye’deki Anayasa Mahkemesi’ne uygun tedavi için yapılan tahliye başvurusu da reddedilmişti.

Artık siyasi kararlarıyla meşhur olan mahkeme, kanser hastası Ali Osman Köse’nin cezaevinde uygun tedavi görebileceği gibi gerçek dışı değerlendirmelerde bulunarak, 1 Nisan’da yapılan başvurusuna ancak 2 ayı aşkın bir sürede, Ali Osman Köse’nin hayat riski kanser ameliyatından sonra olumsuz yanıt verdi.

Böbreğindeki kanserli kistin hayati tehlike oluşturmasına neden olan ve düzgün bir muayeneye bile izin vermeyen bu cezaevi koşullarında, iyileşmesinden çok yavaş ve acılı bir ölüme yol açacağı açıktır. Ayrıca hapishane personeli, revirde doktor bulunmadığını belirterek, hasta bir mahkumun pansumanını değiştirme görevini bile hücre arkadaşına devretmiştir.

GÜÇLÜ DAYANIŞMA ŞART

Bu nedenle, Türkiye’deki sorumlulara ve muhtemelen Ali Osman Köse’nin tahliyesi için bir sonraki aşama olarak başvurulması gereken Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne güçlü bir dayanışma sinyali göndermeliyiz.

Sizleri; 25 HAZİRAN CUMA GÜNÜ uluslararası açlık grevimize katılmaya ve desteğinizi kısa bir dayanışma videosu ile -ister konuşarak, ister talebimizi dövize yazarak- duyurmaya davet ediyor ve çağrıda bulunuyoruz. Video mesajınız aşağıdaki gibi olabilir:

“Hasta tutsak Ali Osman Köse’nin tedavi amaçlı derhal tahliye edilmesi için, 25 Haziran’da düzenlenen BİR GÜNLÜK DAYANIŞMA AÇLIK GREVİNE katılıyorum.”

Belki de ülkenizde eyleme katılacak bir veya daha fazla arkadaşı ikna edebilirsiniz… Ali Osman Köse’ye Özgürlük talebimizdeki kararlılığı dünyanın her yerinde gösterelim!

Açlık grevi eylemine, İngiltere, Fransa, Avusturya, Yunanistan, İtalya ve Almanya gibi birçok ülke ve çeşitli uluslardan onlarca gönüllüler katılacak ve bu sayı Cuma gününe kadar yüzlerce olabileceğine inanıyoruz.

DAYANIŞMA VİDEOLARI VE MESAJLARI İÇİN ÇAĞRI

Lütfen bize, dayanışma videolarınızı açlık grevine destek duyurunuzla birlikte mümkünse en geç Perşembe günü gönderin.

Farklı nedenlerden açlık grevine katılamazsanız bile, sadece özgürlük talebiyle göndereceğiniz mesajınız bile çok önemli bu kampanya için.

Sayfamızda yayınlamak üzere mesajlarınızı ve videolarınızı bekliyoruz..

E-Mail adresimiz: freealiosmankose@gmail.com

Şimdiden duyarlılığınız için teşekkürler…

Sosyal ağlarda paylaşın