25 Haziran Açlık Grevi İçin DAYANIŞMA VE SAHİPLENME ÇAĞRISI: ‘FAŞİZM KATLETMEK İSTİYOR! YAŞATACAĞIZ!’

Türkiye tarihini bilenler faşizmin elinden bir tutsağı çekip almanın ancak güçlü bir dayanışma ve sahiplenmeyle mümkün ola bileceğini bilirler.

Hasta tutsak Ali Osman Köse’nin tahliyesi ve tedavisi için aylardır Türkiye’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde eylemler yapılıyor. Yarın, 25 Haziran’da da dayanışmayı ve sahiplenmeyi büyütmek için uluslararası çapta bir açlık grevi yapılacak.

Ali Osman Köse’ye Özgürlük Komitesi’nin çağrısıyla yapılacak olan açlık greviyle ilgili olarak Avrupa Halk Cephesi ve çeşitli demokratik kurumlar tarafından çağrılar yapıldı.

Bir çok ülkedeki Halk Cephesi örgütlülükleri 25 Haziran uluslararası açlık grevine katılacaklarını duyurdular. Keza çeşitli demokratik kurumların da desteğiyle Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Belçika, Hollanda, ingiltere, Fransa, Avusturya, İsviçre, Yunanistan, İtalya’dan da katılımlar olacak.

FAŞİZM KATLETMEK İSTİYOR! YAŞATACAĞIZ!

YAŞATMANIN YOLU MÜCADELEYİ BÜYÜTMEKTEN GEÇER!

Avrupa Halk Cephesi tarafından yapılan açıklamada, 25 Haziran uluslararası açlık grevinin sahiplenilmesi çagrısı yapılırken şunlar vurgulandı:

“Özgür tutsak, devrimci tutsak Ali Osman Köse’nin bugün ‘hasta tutsak’ olarak anılmasının tek suçlusu ve sorumlusu faşizmdir. 

Hastalıkları, 37 yıllık işkence, esaret ve tecrit koşullarının sonucudur.

Hastalıklarının ağırlaşması ve hayati tehlike taşıyan bir düzeye ulaşmasının tek suçlusu ve sorumlusu da faşizmdir. Başından itibaren gereken muayene ve tedaviyi kasıtlı olarak engellemiştir.

KASIT; KATLETMEKTİR 

AKP faşizmi katletmek istiyor, burası çok açık.

Sahiplenmezsek, sesimizi, mücadelemizi yükseltmezsek katledecek; BU DA ÇOK AÇIK!

Sahiplenmemiz sonucu hastahanelere sevk edildi, bir ameliyat gerçekleştirildi.

Ancak yaşatma görevimiz henüz tamamlanmış değildir: kendi başına yaşamını sürdürememekten hipertansiyona, böbrek yetmezliğine, kansere kadar  sağlık sorunları tüm cidiyetiyle devam etmekdedir ve BU RAHATSIZLIKLARININ HAPİS HANE KOŞULLARINDA TEDAVİSİ MÜMKÜN DEĞİLDİR

BU NEDENLE 25 HAZİRAN ULUSLAR ARASI AÇLIK GREVİNİ TÜM GÜCÜMÜZLE SAHİPLENMELİ, EN KİTLESEL BİÇİMDE GERÇEKLEŞMESİ İÇİN ÇABA SARFETMELİYİZ.

Talebimiz ” ALİ OSMAN KÖSEYE ÖZGÜRLÜK ” talebidir

25 Hazirandan sonra da bu talebi gündemde tutmaya devam etmeliyiz; Ali Osman Köse’nin Özgürlüğüne kadar!” 

Sosyal ağlarda paylaşın