Aksa Tufanı Operasyonu’nda İsrail Hedeflerine Yönelik Saldırılar Gerçekleşti

Gazze bölgesinde Siyonist İsrail Devleti’nin saldırıları devam ederken, Filistin Direnişi tarafından 7 Ekim’de başlatılan Aksa Tufanı Operasyonu kapsamında bugün birçok İsrail hedefine saldırı gerçekleştirildi.

Ajansımızın, Arap basınına dayandırdığı bilgilere göre; bugün Filistin direnişi, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusundaki Abasan bölgesinde Siyonist İsrail’e ait iki tankı ve bir askeri buldozeri “Al-Yassin 105” toplarıyla hedef aldı.

Edinilen bilgilere göre; Filistin direnişi, güney Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus şehrinin doğusundaki bir evde önceden kurulan bubi tuzağı ile Siyonist İsrail piyade gücünü kandırıp bekledikten sonra işgalci askerlerin içeri girmesinden sonra patlatılan düzenekten 30 yakın işgalci etkilendi. Ölü ve yaralı sayısı ile ilgili net bir bilgi verilmiyor.

Ayrıca, Filistin direnişi, Han Yunus şehrinin doğusundaki bir eve konuşlanmış Siyonist İsrail kuvvetlerine güçlendirilmiş TBG top mermisiyle yapılan eylemde 5 işgalci güç öldürüldü. Filistin medyası ise İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah şehrinin doğusundaki bir eve düzenlediği eylemde, çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu 16 şehidin olduğunu bildirdi. Aynı medya kaynakları, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah şehrinin doğusundaki bir evin İsrail işgali tarafından bombalanması sonucu 6 kişinin şehit olduğunu ve birçok kişinin yaralandığını vurguladı.

Sosyal ağlarda paylaşın