AKP’nin Mahkemeleri Leyla Güven’e 22 Yıl 3 Ay Hapis Cezası Verdi

AKP’nin hedefine aldığı kişi ve kurumları infaz eden mahkemeler bir adaletsizliğe daha imza attı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle 4 Haziran günü milletvekilliği düşürülen HDP Hakkari eski milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in yargılandığı davada karar verildi. 

Milletvekilliği düşürülen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven hakkında Afrin operasyonuna karşı yaptığı açıklamalar ve DTK çalışmaları gerekçe gösterilerek açılan davanın duruşmasında, 22 yıl 3 ay hapis cezası ve tutuklanma kararı verildi. 

Yönetememe krizindeki AKP, demokrasicilik oyununu rafa kaldırdı. Açık faşizmin tüm yöntemlerini fütursuzca kullanan AKP iktidarı demokrasicilik oyununu inandırıcı hale getirmekte en etkili alan olan TBMM’yi çöplüğe çevirdi. TBMM çöplük, çöplüğün horozu AKP.

Hala parlamentoyu çare olarak gören, halka AKP’den kurtulmanın yolu olarak seçimleri gösteren kesimler, faşizmin HDP milletvekillerine yaptıklarını unutmamalı. Parlamento, halka demokrasi olduğu yalanına inandırmaktan başka bir işlevi yoktur asla olmamıştır. Ama aslolan faşizmdir. Meclis, mahkemeler faşizmi perdelemek, faşizmin uygulamalarını meşrulaştırmak için vardır.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.