AKP’NİN CÜBBELİ CELLADI AKIN GÜRLEK KİMDİR?

1. Akın Gürlek, Faşist AKP iktidarının, başta devrimcilere ve halka karşı en ağır cezalar veren 37. Ağır Ceza
Mahkemesi (ACM) hakimliği yapan cübbeli katilidir.


2. Akın Gürlek itirafçı-iftiracıların yalanlarıyla düzenlenen senaryolarla devrimcilere en ağır cezalar veren, faşizmin yasalarını halka karşı uygulayan cübbeli bir halk düşmanıdır.

3. DHKP-C davalarında kullanılan itirafçı Berk Ercan 2017’de o dönem de Sulh Ceza Hakimi olan Akın Gürlek tarafından tutuklandı. Berk Ercan’ın tutuklanmasından sonra sanık olarak yargılandığı İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın hakimi AKIN GÜRLEK’tir.


4. Berk Ercan’ın davasıyla halkın avukatlarının davasının birleştirildiği İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın hakimidir Akın Gürlek.


5. Davayla ilgili haber yapan gazeteci Canan Coşkun’a “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçlaması ile 2 yıl 3 ay hapis cezası veren de Akın Gürlek’tir. Basın üzerinde cezalarla baskı kurarak, gerçekleri gizlemek istemiştir.

6. İtirafçı Berk Ercan bu kez avukatların yargılandığı davada sahneye çıktı. İddianame hain Berk Ercan’ın anlatımlarıyla doluydu. Ancak yine de tutuklu avukatlar 14 Eylül 2018’deki duruşmada tahliye edildiler. Savcı aynı gün tahliyelere itiraz etti, ertesi gün mahkeme heyeti değişti. Heyetin başkanlığına kim atandı dersiniz? Evet, yukarıda bahsi geçen yetenekli hâkim bey. Bu hâkim, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’yı tahliyesinin ertesi
günü tutuklayarak geçici görevine başladı.

7. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığına “görülen lüzum üzerine” geçici olarak atanmış olan Akın Gürlek, aynı hafta heyetin kalıcı başkanı yapıldı. (Tahliye kararını veren mahkeme başkanı ve kıdemli üye ise tenzili rütbe ile cezalandırıldılar.)


8. Faşist AKP iktidarının talimatlarıyla, 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamada kendi yarattığı itirafçı tanıklara dayanarak ceza veren cübbeli katildir Akın Gürlek.

9. Akın Gürlek, 37. ACM hakimi olarak, kendi kurguladıkları senaryonun sonucu hiçbir hukuk kuralı tanımadan halkın avukatlığını yapan 18 avukata 159 yıl hapis cezası veren bir halk düşmanıdır.

10. Akın Gürlek sıradan bir hakim değildir. Halka
düşmanlıkta kendisini ispatlamış; burjuvazinin sınıf kiniyle halka saldıran ve kendi yasalarını da ayaklar altına alarak devrimcilere en ağır cezaları veren cübbeli bir cellattır.


11. Akın Gürlek düzenin hukukunu, yasalarını dahi hiçe sayan bir halk düşmanıdır. Tek amaçları bu düzen içinde daha fazla mevki ve makam sahibi olabilmektir. Bu amaçlarına ulaşmak için halkımızın onurlu evlatlarına, bir itirafçıya verdirdikleri yalan ifadeyle en ağır cezaları vererek kendini ispatlayan bir cübbeli katildir.

12. AKP’nin çıkarlarını hukuktan üstün gören, hukukun değil faşizmin çıkarlarının üstünlüğüne inanan bir cellattır.

13.Faşist AKP İktidarının talimatıyla halk çocuklarına ömür boyu cezalar verendir.

14. Yalan ifadelerle, gizli tanıklarla, itirafçıların yalanları üzerine senaryolar kurarak devrimcilere cezalar veren bir katildir.

15. Akın Gürlek; halkın adalet savaşçısı Ebru Timtik’in katilidir.

16. Akın Gürlek; 12 Eylül 2017’de Halkın Hukuk Bürosu üyesi 18 avukatı gözaltına aldıran ve tutuklatandır. 1 yıl sonra görülen ilk duruşmada “avukat olmaları” gerekçe gösterilerek hepsi tahliye edildiler. Gürlek, tahliye olan halkın 12 avukatının tahliyelerinden 10 saat sonra tekrar tutuklanmaları kararını veren hakimdir. 12 avukat, 10 saat içerisinde dosyada hiçbir şey değişmemesine rağmen Faşist AKP iktidarının «Tutuklayın» talimatı yerine getirilerek tutuklanmıştır.

17. 37.ACM başkanlığına; AKP’li halk düşmanı
cübbeli cellat Akın Gürlek atandı.
HHB avukatları gözaltındayken Soysuz
Süleyman bizzat gelerek sürece müdahale etti.
Yargılama süreçleri talimatla gerçekleşti, tahliye
kararı veren heyet sürüldü ve yerine AKP’nin noteri

Akın Gürlek getirilerek, halkın avukatlarına 159 yıl-
lık ceza 3 celsede verildi.

Sosyal ağlarda paylaşın