AKP İktidarının Cübbeli Katili Akın Gürlek’e Terfi

İstanbul 14. ACM Başkanı Akın Gürlek “Birinci sınıf hakimliğe” terfi ettirildi.

Akın Gürlek birinci sınıf hakimliğe terfi “kıyağını” insan haklarına, hukuka, “kamu vicdanına”, hatta yasalara saygısından dolayı almadı tabii ki. Böyle bir şey AKP faşizminin doğasına aykırı. Ülkemiz faşizmi halka karşı suç işleyenleri ödüllendirmesi ile tanınır. Bu konuda işkencecilerden, katillerden, hırsızlardan örnekler doludur. Akın Gürlek de aldığı emirleri yerine getirerek hapishanelere doldurduğu insanların sayısına bakıldığında AKP iktidarının gözü pek cellatlarının önde gelenlerinden. Nerede yasalar birini veya birilerini hapse atmakta yetersiz kalıyorsa orada Akın Gürlek görevlendirilir ve aldığı emri yerine getirir.

Bu konuda Selahattin Demirtaş davası, Canan Kaftancıoğlu davası, Can Dündar davası, imzacı akademisyenlerin davaları en bariz ve bilinen davalardır.
AKP iktidarının, bizzat Erdoğan ve Soylu’nun cellatlığını yaparak kariyerinde yükselen Akın Gürlek’in halka karşı işlediği suçlar ile ilgili Halk Okulu 98. sayısı bir yazı yayınladı. Bu yazıda Akın Gürlek’in madde madde halka karşı işlediği suçlar yazılmış. Yazıyı okumak AKP faşizminin Akın Gürlek’i neden terfi ettiğini anlamaya yardımcı olacaktır.
Mahkemeleri yönetme tarzı, mahkemelerde avukatlara ve sanıklara davranışları, hukuksuzlukları hukuk camiasında Akın Gürlek’in gerçekten hakim olup olmadığını tartışılır hale getirmiştir. Asgari meslek ahlakına sahip olmadığı gibi, iktidarın ihtiyacı yasalara uymamayı gerektirdiğinde bu konuda pervasızca yasaları çiğnemekten çekinmez.
Ülkemiz hukuk sisteminin en yetkili mahkemesi Anayasa Mahkemesi’nin kararını bile tanımadığı, uygulamadığı Enis Berberoğlu davası en hatırlananıdır.

Mağdur ettiği, hukuksuzlukla keyfilikle onlarca yıl hapse mahkum ettiği insan sayısı o kadar çoktur ki her kesimden halkın öfkesinin hedefi haline gelmiştir.

Aslında bu terfi AKP iktidarının şefi Erdoğan’ın “son 19 yılda adliye kapısını adaletin kapısı haline getirmek için tarihi nitelikte bir çok adım attık” derken ne demek istediğini daha anlaşılır hale getirmiştir. Halka karşı sürdürdüğü savaşta mahkemeleri, yargıyı en etkili bir şekilde kullanıyor Erdoğan iktidarı. Bundan sonra daha fazla kullanacağının işaretini veriyor Akın Gürlek gibi bir celladı birinci sınıf hakim yaparak. Hukuka uymayan, emirleri yerine getiren, hiç bir ahlaki kritere sahip olmayan yargı mensuplarının mükafatlandırılacağının ilanı olarak da görülmesi gereken bir terfi bu aynı zamanda.

Halkın yargıya olan güveninin düzen kurumlarının araştırmalarına göre dahi dibe vurduğu bu dönemde Akın Gürlek gibi bir tetikçinin terfi edilmesi halkın tüm güçlerine verilmiş bir mesajdır aynı zamanda. “Mahkemelerime, adaletime güvenmeyin” diyor AKP iktidarı. Halkın adaletine güvenin. Kendi adaletinize güvenin.


VE ADALET İÇİN MÜCADELE EDİN!

Sosyal ağlarda paylaşın