AKP’lilere Serbest, Avukatlara Yasak !

24 Ocak 1977’de  faşist Franco yanlıları “Atocha Katliamı” diye adlandırılan günde, İspanyanın başkenti Madrid’de avukatlara saldırıp 5 avukatı katletmişti. 1977’den bu yana her yıl “Tehlikedeki Avukatlar Günü” olarak anılıyor 24 Ocak. 

“Tehlikedeki Avukatlar Günü” her yıl bir ülkenin tehlikedeki avukatlarına ithaf ediliyor. 

2019 yılında Türkiye’ye ve 2021 yılında Azerbaycan’a ithaf edildi. 

Ankara Adliyesi’nde bir araya gelen ÇHD Ankara Şubesi, ÖHD Ankara Şubesi, Toplumsal Hukuk ve Demokrasi İçin Hukukçular’dan oluşan avukatlar Azerbaycanlı Avukatlar için yapmak istedikleri basın açıklamasına polis saldırdı. Polis adliyeyi ablukaya aldı. Polisin engellediği avukatların adliyeye giriş-çıkışlarına engel oldu.

Ankara Adliye sarayının önünde 15 gün önce AKP’lilerin açıklama yapmıştı. Avukatlar:  “15 gün önce AKP’liler burada açıklama yapmalarına engel okunmazken, bize pandemi bahane ediliyor. Pandemi bahanesiyle muhalafetin sesi kısılmak isteniyor. İzin Vermeyeceğiz!” İfade etti. 

6 Ocak’ta AKP teşkilatları 81 ilde CHP’li Fikri Sağlar, Can Ataklı ve emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettikleri” gerekçesiyle  suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu ardından AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara Adliyesi önünde hiçbir engelle karşılaşmadan basın açıklaması yapmıştı.

15 gün önce pandemiyi bahane etmeyen polis avukatların açıklamasına bahane eder engel oldu. 

Sosyal ağlarda paylaşın