AKP’li Bakan: “1 Mayıs ancak özgürlüğün olduğu yerde kutlanır”

1 Mayıs dolayısıyla TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay‘ı ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin“1 Mayıs ancak özgürlüğün olduğu yerde kutlanır” dedi. Emekten, emekçiden yana olan her şeye o kadar yabancılar ki, göstermelik de olsa bir açıklama yaparken dilleri dolanıyor.

İşçi emekçi düşmanı Türk-iş genel başkanının defalarca “sayın bakan” dediği kısacık konuşmasının ardından mikrofonu alan bakan yaptığı görüşme hakkında açıklama yaptı.  

Bakan ülkemizde 1 mayıs’ın yasak olduğunu bilmesine rağmen, akıllara neden böyle bir beyanat vermiş olabilir sorusu geliyor. Bakan ülkemizde özgürlüğün olmadığını mı itiraf ediyor ? Yok hayır ! Aklınca bakan AKP yönetiminin 1 Mayıs işçi emekçi bayramı konusunda özgürlükçülüğünü ispatlayacak.

Bakan “secaat arzederken sirkatin söylüyor”.

Güya ülkesinin özgürlükler ülkesi olduğu yalanını atacak. Bunu yapmak için kendine yalakalık yapacak Türk-iş’I seçmesi de özellikle tercih edilmiş. 1 mayıs’ın kutlandığını iddia ederek güya özgürlükler ülkesi olduğunun propagandasını yapacak. Tabi şu soruyu da sormak gerekiyor: Yoksa ülkede 1 mayıs’ın yasak olduğunu, bakanlığını yaptığı AKP faşizminin her 1 Mayıs’ta İstanbul’u kışlaya çevirdiğini bilmiyor mu ?  

Sosyal ağlarda paylaşın