AKP’den yine halka tehdit “Hiç Kimseye Devletimizin Gücünü Sınamayı…

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı Boğaziçi Üniversitesi’ndeki kayyum rektör 32 gündür protesto eden öğrencilerile ilgili, “Orada huzursuzluk çıkarmak isteyen marjinal yapılara asla müsaade etmeyiz. Hiç kimseye devletimizin gücünü sınamayı tavsiye etmiyoruz” diyerek tehdit’de bulundu.  

Eski AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından üniversite dışından Boğaziçi’ne rektör olarak atanmasına karşı devam etmekte olan eylemler dün AKP İstanbul Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bedrettin Yüzüak SİHA’lı tehdidinden sonra bugünde içişleri Bakanı yardımcısı tarafından tehdit edildi. 

Öğrenciler, polis şiddetine, gözaltılara, hedef göstermelere ve tehditlere karşın demokratik ve özerk üniversite direnişini devam sürdürmektedir.

Çataklı, “Boğaziçi Üniversitesi ülkemizin en güzide eğitim kurumlarından birisidir. Orada huzursuzluk çıkarmak isteyen marjinal yapılara asla müsaade etmeyiz. Hiç kimseye devletimizin gücünü sınamayı tavsiye etmiyoruz” diyerek tehdit etti.

Çataklı şu ifadeleri kullandı:

Halen İstanbul’da 28 kişinin işlemleri devam etmektedir. Gözaltına alınan 45 kişiden 22’sinin terör örgütleriyle irtibatlı oldukları kesinleşmiştir. Bu verilerden de anladığınız üzere resim gayet nettir. Netice itibariyle Boğaziçi Üniversitesi ülkemizin en güzide eğitim kurumlarından birisidir. Vatandaşlarımız hiç merak etmesin, bu grupların bütün çabalarına karşı teyakkuzdayız” dedi.

AKP iktidarı artık açıktan halkı tehdit ediyor. Devlet dedikleri terör makinesinin gücü halkın karşısında “sınanamaz” oluyor. Ancak ABD ve diğer emperyalist ülkeler karşısında süt dökmüş kedi oluveriyor o “güçlü devlet”. Ancak bu güçlü görünme çabalarının tümünde örgütlü halktan duydukları korku var. Bunu her eylemde kendilerinin de dile getirdikleri Gezi ayaklanması kabusunda görmek mümkün.

Sosyal ağlarda paylaşın