AKP’den Yeni Sansür Saldırısı: 15 Site, 136 Adrese Yasak!

Jandarma istedi, AKP’nin yargısı karar verdi ve internet üzerinden yayın yapan bir çok site ve adrese “erişim engeli” kararı verildi.


Jandarma Genel Komutanlığı’nın 16 Temmuz tarihli yazısı üzerine Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan kararla, aralarında sitemizin facebook ve twitter sayfalarının da bulunduğu toplam 136 internet adresi ve 15 internet sitesine erişim engeli konuldu.

Yasaklanan Siteler
AKP faşizminin yasakladığı sitelere bakılınca, devrimi, sosyalizmi savunan tüm kesimleri susturmaya çalıştığı açıktır. Kararla yasaklanan internet siteleri şunlar:
Halkın Sesi TV, Özgür Gelecek, osp.org, Bianet, Etha, geziyisavunuyoruz.org, Gazete Fersude, Yeni Demokratik Gençlik, Umut Gazetesi, Kızıl Bayrak, Marksist Teori, Direnişteyiz, Mücadele Birliği, Antakya Sokak…
Bu sitelerin dışında, aralarında çeşitli kurumların, örgütlülüklerin Facebook, Instagram, Twitter, Youtube hesaplarının bulunduğu 136 internet adresine yasak konuldu.



Yalanla Gerçek Savaşıyor
Mahkeme, şu habere, bu görsele erişim engeli koymuyor; toptancı bir bakışla sözkonusu siteler ve hesapların tümüne erişim engeli koymuş durumda.
AKP, korkan her faşist iktidarın yaptığını yapıyor.
Korkanlar, karanlıktan medet umar, aydınlığı sevmezler.
Korkanlar, yalana sarılır, gerçeği sevmezler.  
Sansürle bunu sağlamak isterler.
Ama 17 yıllık iktidarının hiçbir aşamasında bunu sağlayamadı.
Durmaksızın yeni sansür kararları çıkartması da bunu gösteriyor.
 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.