AKP Yandaşı Cengiz Holding’e Korona Kısıtlaması Yok: 40 işçi koronaya yakalandı

AKP’nin her türlü pisliğinin üstünü örttüğü, her türlü soygununun önünü açtığı, 17-25 aralık ses kayıtlarında halka sinkaflı küfür eden Mehmet Cengiz’e ait Cengiz Holding’in şantiyesinde 40 işçi koronaya yakalandı.

Bir çok şantiyesinde çalışmalar devam ederken basına yansıyan haberlerde Cengiz holdingin hiç bir kurala uymadığına yer verilmişti. Korona virüsü kısıtlamalarının hiç birine uymadığı bir çok sefer ortaya çıkmasına rağmen hiç bir yaptırım uygulanmayan Cengiz holdingin faaliyet alanlarının tümünde soygun, talan, emekçilere ve topyekün halka düşmanlımk var.

Mardin’de Cengiz Holding’e ait demiryolu şantiyesinde çalışan 40 işçi koronavirüse yakalandı. İşçilerin tedirgin olmasına rağmen şantiyede çalışılmaya devam ediliyor.

Cengiz Holding’e bağlı Gübre Fabrikası’nın Diyarbakır-Mazıdağı demiryolu inşaatında çalışan 40 işçi Covid-19’a yakalandı. 

Mazıdağı Belediyesinin görevden alınan Eş Başkanı Nalan Özaydın, işçilerle görüştüklerini ifade ederek “İşlerinden olmaktan korkuyorlar. Yüzlerce işçi çalıştırılıyor burada ve insanlar ekmekleriyle tehdit ediliyorlar” ifadelerini kullandı. 

Özaydın, şirket müdürleriyle görüştüklerini ve 40 işçinin testinin pozitif çıktığı iddiasını reddettiklerini, yalnızca 3 işçide Covid-19 görüldüğünü ifade ettiklerini aktardı. Ancak bölge halkı ve işçilerin aileleri, 40 işçinin koronavirüse yakalandığı iddialarını doğruluyor.

Hakkını arayan işçinin karşısına koronayı bahane ederek dikilen AKP’nin polisi Cengiz holding veya bir başka holding’e “korona virüs”ün lafını ağzına almıyor. İktidar Cengiz holdinglerin iktidarı, polis de onların polisi…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.