Siyasi şube polisi ve Yeni Şafak gazetesi mahkemelerin vereceği kararı nasıl ve nereden biliyor?”

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Özgür Yılmaz ve Süleyman Gökten çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Avukatları ile gözaltında iken görüşen Avukat Özgür Yılmaz ve Avukat Süleyman Gökten siyasi şube polislerinden bir bilgi elde ediyorlar.

Halkın Hukuk Bürosu’nun twiter hesabından paylaşılan bilgiye göre siyasi şube polisleri tarafından kendilerine Yargıtay incelemesinde olan dosyalarının ‘pazartesi (29 Haziran) günü onanacağı’ söylenmiş!

Yine bunun öncesinde Yeni Şafak gazetesi avukatlar gözaltına alındığında yaptığı haberde avukatlar hakkında “kesinleşmiş cezaları bulunan” diye bahsetmişti.

AKP’nin yargısının polisin emrinde, polisin denetiminde işlediğine açık bir örnektir. Benzer bir olay da Mustafa Koçak’ın daha soruşturma aşamasındayken evini aramak için gelen polislerin evde sarfettiği cümlede de görülmüştü. Eve gelen polis Mustafa Koçak’ın kızkardeşlerine, “siz onu unutun, artık dışarıyı göremez” diyerek hakkında daha mahkeme olmadan karar verildiğini açık vermişti.

Evet bu olayda da çok açık görünüyor ki, AKP’nin yargısı hukukun hiç bir kriterine uymuyor. Tek iktidarın emirlerine uyuyor. Bu artık tartışma götürmez bir gerçektir.

Konu hakkında HHB twiter sitesinden konunun muhatablarına şu soruları yöneltti:

Yenişafak gazetesi avukat arkadaşlarımızın gözaltına alınması ve tutuklanması haberini verirken onlar hakkında “kesinleşmiş cezası bulunan” demiştir.

Yeni Şafak gazetesi neden böyle bir içeriğe yer vermiştir, bu bilgiyi nereden almıştır?

Siyasi şube polisleri bu bilgiyi nereden almıştır, arkadaşlarımıza bunu söylerken neyi amaçlamışlardır?

Uyap sistemi üzerinden görebildiğimiz bir gelişme yok! Bize tebliğ edilen bir evrak yok!

Ama nasıl oluyorsa(!) kararın ne zaman, ne olacağını Siyasi Şube polisi biliyor, Yenişafak Gazetesi biliyor.

Öyleyse soruyoruz; dosyamızı takip eden yüzlerce meslektaşımıza ve onlarca baro başkanına tebliğ edilmeyen karar Yenişafak Gazetesine ve siyasi şube polislerine mi tebliğ edilmiştir? @TCYargitay

Yargılamanın her aşamasında iktidarın siyasi polis ve kendisine yakın medya organları aracılığıyla yargılamaya müdahalesi olmuştur. Bu söylemler de bize siyasi iktidarın yargılamaya müdahalesinin devam ettiğini gösteriyor.

Siyasi iktidarın müdahalelerine son verilsin, diye Avukat Ebru Timtik 178, Avukat Aytaç Ünsal 147 gündür ölüm orucunda. Hala ülkemizde yapılan tüm  hukuksuzluklara karşı direniyorlar, direniyoruz. Bütün baskı ve saldırılara karşın mesleğimizin onurunu korumaya devam edeceğiz.

Evet soru çok açık ve net : Yüzlerce (hatta biz binlerce diyelim) avukatın onlarca baro başkanının bilmediği bilgiyi nasıl oluyor da Yeni Şafak biliyor, Siyasi Şube polisi biliyor.

Biz cevabını ülkemizde yargı sistemini takip etmemizden ve yaşanan bir çok örnekten yola çıkarak verelim : Çünkü mahkeme başkanları AKP iktidarının mahkemeden önce verdiği kararı okuma ve duyurma görevi görüyorlar. Hukuku, yasaları uygulayacak kadar onur ve meslek haysiyetine sahip değiller.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.