AKP Toplu İntiharlara Karşı Önlem Aldı (!)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Yeni mevzuat değişikliğiyle, halkımıza piyasa ve internet ortamından siyanür bileşiklerini içeren maddelerin satışına yasak getiriyoruz” dedi. Yaşanan intihar vakalarına bulabildikleri çözüm bu olsa gerek.

Ard ardına toplu intiharların yaşandığı ülkemizde bu intiharların sebebini bilmeyen yoktur:

Yoksulluk, Umutsuzluk, Yarınsızlık, Çaresizlik duygusu…

İntiharların tamamının birbirine benzer yanları var. İntihar edenlerin hepsinin birikmiş borçlarının olması, işsiz olmaları gibi.

AKP iktidarı ülkemizde öyle bir umutsuzluk yaratmış ki dünyada görülmemiş şekilde toplu intiharlar yaşanıyor artık. Toplu intiharların yanında tek tek intihar vakaları gün geçtikçe artıyor ve bu rakam, yine dünyada ender rastlanır bir şekilde trafik kazalarında yaşanan ölüm rakamlarına ulaşmış durumda.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre 2018 yılında Türkiye’de 3 bin 161 kişi hayatına son verdi.  Bu günde 8 kişi demek.

Ülke genelinde trafik kazalarında ise 3 bin 373 kişi hayatını kaybetti.

Hal böyleyken bu tablonun yaratıcısı, ülkeyi bu kadar yoksullaştıran, insanları işsizliğe mahkum eden ve saltanat hayatı yaşayan AKP iktidarı, intiharlara bulduğu bulacağı çözüm bu kadar olur.

Halk bir şekilde kendi yöntemleri ile yoksulluğa tepki veriyor.

Kendi canına kıyarak yoksul hayatından kurtuluyor(!).

Bu böyle gitmez ama.

Yoksulluktan kurtulmak için yarın kıydığı can kendi canı olmayacaktır…  

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.