AKP Şefi Yine Konuştu: Boğaziçi’ndeki eylemin demokrasi ile alakası yok

Erdoğan’dan Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektör atamasına tepki eylemleri ile ilgili yine yeni açıklamalar yaptı. Erdoğan, “Rutin bir atamayı üniversitelerimizi karıştırmak için fırsata çevirenleri hep birlikte takip ediyoruz. Bu kirli filmi yüzlerce kez gördük” dedi.

AKP faşizminin şefi Erdoğan’a göre her demokratik hak talebi ülkeyi karıştırmak isteyenlerin işi. Haksızlığa hukuksuzluğa karşı verilen her türlü mücadele ; kirli film. Kendi soygun talan ve katliam iktidarının çıkarına olmayan her kişiye, her dernek, örgüt veya partiyi türlü türlü yalanlarla yaftalıyor Erdoğan. Bu konuda tüm medyasını seferber ettiği yetmiyor belli ki kendisi de artık günlük açıklama yapıyor.

Yaptığı açıklamada Gezi Direnişi olarak da bilinen Haziran ayaklanması ile igili daha önceden yalan olduğu açığa çıkmış yalanları tekrar söylemekten utanmadı.

Söyle dedi :

Rutin bir atamayı üniversitelerimizi karıştırmak için fırsata çevirenleri hep birlikte takip ediyoruz. Terör örgütü iltisaklı kişilerin en ön safta yer aldığı bu tür eylemlerin demokrasiyle hak arayışıyla fikir ve ifade özgürlüğüyle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Biz bu filmi 18 senedir yüzlerce kez seyrettik. Biz bu kirli senaryonun aktörlerini vesayetin dayatmalarına payandalık yaparken gördük. Cumhuriyet mitinglerinde darbe çağrısı yaparken gördük. Hepimizin yüreğini dağlayan cinayetleri istismar ederken gördük.

Gezi olaylarında esnafın malını mülkünü yağmalarken gördük. Bunları Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’ini işgal ederken, orada bira kutularıyla beraber nasıl bir işgalci hareket yaptıklarını da gördük. Yine orada Dolmabahçe’deki başbakanlık ofisine özellikle kalkıp da kanal açmak suretiyle nasıl görüntüler verdiklerini gördük. Bölücü terör örgütlerini desteklerken gördük. 6-8 Ekim hadiselerinde insanlarımız sokaklarda katledilirken katilleri alkışlarken gördük. 17-25 emniyet-yargı darbe girişiminde FETÖ’ye borazanlık yaparken gördük. 

Görüldüğü üzere AKP şefi, iktidarının hırsızlığı, katliamcılığı, yalancılığının apaçık gözler önüne serildiği olayları utanmazca ve sıkılmazcı kullanmaya devam ediyor. Böylelerine « utan utan ! » denir ancak çok iyi bilinir ki Erdoğan’ın utanması yok !

Hala utanmadan Bezm-i alem camii’nde bira içildi yalanını söyleyebilmek için gerçek anlamda ar damarı çatlamış olması gerekir. Ki öyle olduğu belli. Zira o sıra caminin müezzini “ben din adamıyım yalan söyleyemem, böyle bir şey olmadı” demişti. Ve müezzinin başına gelmeyen kalmamıştı.

17 – 25 aralık yolsuzluk operasyonu ile açığa çıkanlar tüm dünyanın tanıklık ettiği, ülkemizde açığa çıkmış en büyük soygun ve talandı. Bizzat hırsızlığı yapan ve telefonla oğluna çaldığı paraları gizlemesi için telefon eden Erdoğan, oğluna verdiği “sıfırla” emri ile hatırlanır. Çalarken yakalanan Erdoğan binbir türlü yöntemle işi rayına oturttuktan sonra şimdi de 17-25 aralığın mağduruymuş gibi açıklama yapıyor.

Gobbels’in şu sözü hatırlanınca AKP şefi Erdoğan’ın akıl hocasının kim olduğunu anlamak daha kolay olacak:

“Suçluysan, karşı tarafı suçla!”

Goebbels Hitler’in propaganda bakanı.

Sosyal ağlarda paylaşın