AKP Şefi Erdoğan’ın Atadığı Rektör Protesto Edildi. Polisten Üniversitenin Kapısına Kelepçe

Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’yu atamasına karşı öğrenciler kitlesel protesto düzenledi. Kitlesel protesto daha sonra polisin biber gazlı saldırısıyla karşılaştı. Saldırı sırasında polis ve özel güvenlik görevlileri üniversite kapısına kelepçe taktı. Öğrenciler, salı günü dersleri boykot edeceklerini duyururken, çarşamba eyleme devam edeceklerini açıkladı.

Tüm üniversiteleri gerici faşist eğitim merkezlerine çevirmeyi amaçlayan AKP şefi Erdoğan Boğaziçi Üniversitesi’ne de Melih Bulu’yu atadı. Tabii ki bu atama akademik liyakat ölçülerine göre değil AKP faşizmin ideolojisi doğrultusunda üniversiteye biçim vermek için yapılmış bir atama. Erdoğan bunun için bir denileni iki etmeyen, ne denirse yerine getirecek AKP teşkilat çalışanlarından biri olan Melih Bulu’yu uygun gördü bu göreve.

Bu kayyum atamasına karşı öğrenciler kitlesel eylem yaptı. Öğrencilerin atanan kayyuma karşı yaptığı eylemler polisin vahşi saldırısına uğradı.

Üniversitenin kapısına vurulan kelepçe ise AKP’nin üniversitelere bakışını göstermek içindi. “üniversiteler benim, karşı çıkana polis işkence hapis” mesajı kapıya takılan kelepçe ile kayyum atamasına karşı çıkan herkese idi…

Bu şekilde tek tek öğrencilere değil üniversiteye kelepçe vurduğunu duyurdu AKP faşizmi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.