AKP Polisinin Elini Soğutmuyor… Şerzan Kurt’u Öldüren Polise Yine Ceza İndirimi

Berkin Elvan, Dilek Doğan, Ahmet Atakan, Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım… polisin katlettiği ve katillerinin hala cezalandırılmadığı halk çocukları. Hepsinin katilleri belli olmasına rağmen bir tanesi dahi hapse girmiş değil. Hatta hepsi görevlerinin başında.


Faşizm mümkün olduğunca halkın kanının döken polislerini korur. Es kaza ceza alan olursa da ya o cezayı erteler ya da farklı yöntemlerle verilen cezayı çekmemesini sağlar. Bunlardan bir tanesi de Şerzan Kurt’u katleden polisin yargılandığı ve ceza aldığı dava. 2 kez ceza indirimi alan polise tekrar bir ceza indirimi daha yapıldı.

2010 yılında Muğla’da Kürt öğrencilere saldırılar yaşanmıştı. Yaşanan bu saldırılarda polis 21 yaşındaki üniversite 2.sınıf öğrencisini başından vurarak öldürmüştü. Şerzan Kurt’u öldüren polis Gültekin Şahin’e mahkeme,  önce Kurt’u öldürmekten suçlu bularak müebbet hapis cezası verdi.

Yargıtayın bozduğu karar ile mahkeme yeniden 20 Şubat 2015’te Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Kasten öldürmekten yargılanan polis Şahin’e bu suçtan önce müebbet hapis cezası veren mahkeme, uyguladığı tahrik indirimiyle cezayı 16 yıla indirdi. 

Sonra karar tekrar bozuldu.Yargıtay sanığın “karşı gruptan taş atıldığı” gerekçesiyle haksız tahrik indiriminden ve mahkemeye saygısından ötürü takdiri indirimden faydalanması gerektiğini söyledi.

11 eylül’de görülen davada Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Kurt’u vuran polis Gültekin Şahin hakkında, “neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama” suçundan 12 yıl hapis cezasına hükmetti, haksız tahrik nedeniyle 1/4 oranında indirim yapılarak 9 yıl ve iyi hal indirimiyle neticeten 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Yakında o cezayı da indirirsiniz. Hatta madalya bile takar, terfi ettirirsiniz. Faşist AKP iktidarı halkın çocuklarını katleden, işkence eden polislere bırakın ceza vermeyi dava bile açılmasına izin vermiyor. Bir çok halk çocuğunu öldüren polislein elini soğutmak istemeyen AKP iktidarı bu sayede polisin daha fazla pervasızlaşmasının önünü açıyor. AKP yönetememe krizini polisini cesaretlendirerek aşmaya çalışıyor. AKP’nin polisi gözaltına alarak, işkence ederek, sakat bırakarak, katlederek halkı korkutmak ve sindirmek istiyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.