AKP korumasındaki Anagold yalan söylüyor!

Erzincan’ın İliç ilçesinde siyanürle altın araması yapan Anagold madencilik, madende yaşanan yapay heyelan ile ilgili alel acele bazı açıklamalarda bulunmuştu. İlk önce katliamı gizlemeye yönelik açıklamaları daha sonra suçunu örtme amaçlı açıklamalara baş vurdu.
Şirket yaşanan heyelan sonrasında Fırat’a siyanür karışacağı tehlikesi hakkında “Menfez kapakları* kapatıldı” açıklaması yaptı.

YALAN ÇIKTI!

Bir Anagold işçisi katliamda akan malzemenin yüzde 40’ının siyanür olduğunu söyledi. Şirketin Menfaz kapaklarını kapattığı iddiası ile ilgili de “Menfez kapakları kapatıldı’ deniyor ama suyun önünü sadece kepçelerle kapatmaya çalışıyorlar” dedi

‘ÇAMUR GİBİ AKAN ŞEY SİYANÜR VE ASİT’
Ekranlara yansıyan görüntülerdeki akan malzemenin yüzde 40’ının siyanür olduğunu dile getiren Anagold işçisi, “Menfez kapakları kapatıldı’ deniyor ama suyun önünü sadece kepçelerle kapatmaya çalışıyorlar. Kapak diye bir şey yok. O su alttan sızıyor. Alınan önlem sadece bu kadar. Çamur gibi akan şey siyanür ve asit” dedi.

Eğer Fırat’a siyanürün bu ölçekte karışması söz konusu olursa sadece anadolu toprakları değil ortadoğu’da çok büyük bir zehirlenme yaşanacaktır. Sadece insanlar için değil tüm canlılar için bölge yaşanamaz hale gelecektir.

*Menfez, kapakları duruş açısına ve kullanıldığı yere göre, hava, su veya atık akışı için belli yerlerin korunması veya tahliyesi için kullanılan güvenlik filtreleri.

Sosyal ağlarda paylaşın