AKP işkencehanelerinden gözaltılar hakkında haberler

AKP faşizmi 126 kişilik liste ile tüm ülkede terör estirerek 80’i aşkın insanı evlerinden, işyerlerinden, sokak ortasında gözaltına almıştı. Hiç bir hukuki dayanağı olmamasına rağmen yaptıkları bu operasyonda gözaltına aldıklarına işbirlikçilik dayatılıyor. Berk Ercan gibi iftiracılar devşirmeye çalışıyorlar.

Gözaltı sürelerinin uzatılması üzerine suyu kestiler

Gözaltına aldıkları devrimcileri Vatan işkencehanesine götürüyorlar tek tek. Gözaltı süreleri 5. gününe ulaştı. Gözaltında bulunan Murat Yüksel, Mehmet Tunçay, İleri Kızılaltun, Sercan Çakır 4 günlük gözaltı süresinin uzatılması nedeniyle suyu ve şekeri kestiler.

Halkın Hukuk Bürosu avukatları Müvekkillerinin gözaltına alınırken ne ile suçlandıklarına dair bilgilendirilmedikleri gibi aynı tarihte gittikleri polis ve jandarma birimlerinde dosyada gizlilik kararı ve 24 saat avukat görüş kısıtlaması olduğu bildirilerek soruşturma ile ilgili bilgi edinmelerinin engellendiğini bildirdi.

Komplocu ahlaksız AKP polisi  halk çocuklarını onlarca yıl hapislere atmayı hesaplıyor.

Siyasi şube polislerinin gözaltındaki insanları “Avukat görüşün var” yalanı ile nezarethaneden çıkarttıkları insanlara “mülakat” adı altında sürekli olarak işbirlikçilik teklif ediliyor. İşbirlikçilik teklif edilen gözaltındakilere, dosyada gizlilik kararı gerekçe edilerek avukatlarına gösterilmeyen gizli tanık ifadelerinin gösteriliyor “Çok ceza alırsın ama bu ifadeyi doğrular ve bize daha fazla bilgi verirsen serbest kalırsın”, “Yarın isim listesi getireceğiz, oradan bize isim gösterirsen sana ceza aldırmayız” tehditleri yapılıyor,  işbirlikçiliğe, iftiracılığa zorlanılıyor.

HHB konuyla ilgili yayınladığı Twit dizisinde şu ifadelere yer verdi :

“CMK’da “mülakat” diye uygulama bulunmamaktadır. Yapılan hukuka aykırı bir şekilde delil toplama işlemidir. İşbirlikçileştirme politikası işkenceye dönmüş durumdadır.Geçmişten bugüne itirafçılık politikası, elinde delil olmayan siyasi şube polislerinin işkenceyle ifade almak ve demokrat devrimci insanlara iftira atmak için kullandıkları bir yöntem olmuştur. Gözaltına alınan insanlar tespit edebildiğimiz kadarıyla İstanbul’un dört bir yanında bulunan 7 farklı Jandarma Karakolunda ve Vatan Siyasi Şube’de tutulmaktadır. İnsanların bu şekilde farklı yerlerde tutulmasının nedeni avukat görüşlerini zorlaştırmaktır. Avukat görüşleri engellenmekte, bazı jandarma karakolları müdafi görüşünü engellemek için avukatlara hiç bir bilgi vermemektedir. İki gündür 80’den fazla insanın savunma hakkı ihlal edilmektedir.”

Sosyal ağlarda paylaşın