AKP, İdam Edemiyor, Fiilen Katlediyor!

Hasta tutsak Ali Osman Köse’nin tahliye edilmesi için İnfaz Hakimliği’ne yapılan “İnfaz Erteleme Ve Tahliye” başvurusu REDDEDİLDİ. 

Faşizmin yargısı, bu ret kararıyla, hasta tutsak Ali Osman Köse’yi katletme yolunda bir adım daha attı. 

İdam edemiyorlar, böyle katlediyorlar. 

Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada, İnfaz Hakimliği’nin ret kararıyla Ali Osman Köse’nin “Yaşam Hakkı ve Tedavi Hakkı”nın gasp edildiği belirtildi. 

Halkın Hukuk Bürosu açıklamasında Ali Osman Köse’nin hastalıklarıyla ilgili gelişmeler şu şekilde anlatıldı: 

“Müvekkilimiz yaşadığı rahatsızlıkları ciddi olması nedeniyle tarafımızca Adli Tıp Kurumuna başvuruda bulunulmuştur. Ancak adli tıp kurumu siyasi saiklerle hareket etmiş ve müvekkilimizin sağlık durumunu değerlendirmeden “hapishane kalabilir” raporu düzenlemiştir. Bu raporun düzenlenmesinde çok kısa bir süre sonra … böbreklerinde kanser ortaya çıkmıştır. Bu durum bile söz konusu adli tıp kurumu raporunun bilimsel hiç bir yönü bulunmadığını açıklamaktadır.

Adli tıp Kurumunun hukuka ve tıp bilimine aykırı bu kararının üzerine tarafımızca infaz erteleme işleminin ve tahliye işleminin yapılması için infaz hakimliğine başvuruda bulunulmuştur. Tekirdağ İnfaz Hakimliği de 25 Mart 2021 tarihinde başvurumuz üzerine karar vermiş ve sadece adli tıp kurumu raporuna dayanarak itirazımızı reddetmiştir.”

Refakatçı İçin “Birinci Derece” Dayatması

Ali Osman Köse’nin yaşadığı son rahatsızlık böbreklerinde bulunan kistlerde kanserli hücreye rastlanması oldu. Bu nedenle Ali Osman Köse’nin acilen ameliyat olması gereği doğdu. 

Teşhisi yapan ve raporları değerlendiren doktorlar, ameliyatın bir an evvel yapılması gerektiğini ve hayati bir riski olduğunu belirtiyorlar. 

Ali Osman Köse’nin ameliyat için hastaneye götürüleceği ve ameliyat iyi geçse dahi en az bir hafta “mahkum koğuşu”nda tutulacağı kendisine iletilmiştir. 

Bunun üzerine, Ali Osman Köse’nin hastanede bulunacağı süre için istediği refakatçi talebi ise önce reddedilmiş, ardından ise sadece birinci derece akrabalarının refakatçi olabileceği belirtilmiştir. 

Ancak sorun şu ki; şu an Ali Osman Köse’nin hayatta olan birinci derece akrabası bulunmamaktadır. Buna rağmen 1. Derece akraba dayatması, fiilen refakatçi talebinin kabul edilmemesi anlamına gelmektedir.

Tek Çözüm: “İnfaz Erteleme”

Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada, Ali Osman Köse’nin sağlık durumu anlatılarak infaz erteleme hakkının tanınması istendi. 

“Müvekkilimiz temmuz ayında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle halen tek başına destek almadan yürüyememektedir. Kısa süreli hafıza kayıpları yaşamaya devam ettiği için, tedavisi için önemli olan ilaçların saatini unutmaktadır. Geçmişten bu yana böbreklerinde, ayaklarında olan rahatsızlıkları Temmuz ayından sonraki süreçte daha da artmıştır.

… 

Müvekkilimiz hakkında tedavi hakkının sağlanması için ivedi bir şekilde “infaz erteleme” kararının verilmesi gerekmektedir. Müvekkilimizin hapishane ortamında yaşadığı zorluklar (Covid-19 yaşaması ve refakatçi sorunu gibi) tedavinin hapishane koşullarında mümkün olmadığını göstermektedir.

Ali Osman Köse’nin yaşam hakkı ve tedavi hakkı sağlansın!

Ali Osman Köse tahliye edilsin!”

Sosyal ağlarda paylaşın