AKP Faşizminden Gözaltı Terörü: 82 HDP’li Gözaltında

Dün akşam HDP’nin bir çok kentteki parti binalara ve evlere yapılan baskınlarla 82 kişi gözaltına alındı.

Yönetememe krizi derinleştikçe saldırganlaşan AKP faşizmi halkın her kesimine saldırıyor. Yasal kurumlara baskınlar düzenliyor, parlamentoda en fazla milletvekili olan 3. parti olan HDP binalarına, evlerine saldırıp eski milletvekilleri de dahil partilileri gözaltına alıyor.

Aralarında Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, eski HDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Nazmi Gür, Emine Beyza Üstün, Emine Ayna, HDP RTÜK Üyesi Ali Ürküt, HDP eski MYK Üyesi Can Memiş’in de bulunduğu 82 kişi 2014’ta Kobane eylemleri gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

2014 yılında Kobane’de IŞİD saldırılarına karşı süren direnişe gidecek yardımların engellenmesi üzerine başlayan eylemlerde AKP faşizmi 46 kişiyi katletmişti. Bugüne kadar Cizre olayları olarak da bilinen direniş ile ilgili onlarca insan tutuklandı onlarca yıl cezalara mahkum edildi ama AKP zulme doymadı. Hem 46 kişiyi katledip hem de eylemler gerekçe gösterilerek gözaltı, tutuklama terörü uygulamak AKP faşizminin politikası durumunda.

AKP halk düşmanıdır. Kürt halkına düşmandır. Katliamcıdır. Katildir. Bunu her fırsatta göstermiştir. AKP ile barış görüşmelerinin sürdüğü o günlerde AKP’nin barıştan ne anladığını unutanlara göstermişti.

Bugün de kendi muhaliflerini susturmak, gözdağı vermek ve sindirmek için saldırıyor. Bu saldırıları da gerçekleştirdiği katliamı gerekçe yaparak yapıyor. Tüm yaşananlar AKP faşizmine karşı muhalefet etmenin yetersizliğini gösteriyor. AKP faşizmine karşı örgütlenmekten ve sokağın gücünü kullanmaktan başka bir çare olmadığını da…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.