AKP faşizminden deprem bölgesinde halka saldırı

6 Şubat tarihinde yaşanan depremden sonra onbinlerce insan hayatını kaybetmişti. Onbinlercesi ise yıkımların altında kalmıştı.
AKP faşizmi geleceği önceden bilinen deprem ile ilgili hiç bir önlem almayarak yaşanan katliamın baş sorumlusudur. Ayrıca depremden sonra arama kurtarma çalışmalarında halkı yalnız bırakarak kurtarılabilecek onbinlerce insanın ölümünden sorumludur.

Halen halkın hiçbir sorununa çözüm bulmayan AKP faşizmi depremi de ranta çevirmenin hesaplarını yapıyor. Yıkılan binalar, halkın kanıyla beslenen AKP iktidarı ve çevresinin ağzının sularını akıtıyor. Bilimadamlarının hiç bir uyarısına kulak vermeyen AKP iktidarı daha cenazeler sıcakken ihaleleri yandaşlarına verdi talanı başlattı.
Gündemi çarpıtarak depremi basının gündeminden düşürdükten sonra, basının deprem bölgelerinden çekilmesiyle halka saldırılara başladı. Jandarma polis, halka ölümlerine, evlerinin yıkılmasına aldırış etmeden sokak ortasında saldırıyor işkence ediyor.

Samandağ’da yıkımlardan çıkartılan molozları halkın yaşam alanlarına dökülmesine karşı çıkan halka jandarma saldırdı. Sokak ortasında işkence yaptı.

Asbest denen zehirli madde Birleşmiş Milletler Sağlık Örgütünce kullanılması yasaklanmıştır. Tozu solunduğunda başta akciğer kanseri olmak üzere birçok kansere sebep olan Asbest, eski yapıların birçoğunda kullanıldığından, halkın yaşam alanlarına dökülen molozlardan çıkan Asbestli toz halkın sağlığını tehdit ediyor. Bir kere solunduğunda en fazla 10 yıl içinde kanser olmanın kaçınılmaz olduğu zehirin kontrolsüz, hiç bir önlem alınmadan boşaltılması cinayettir. Halka karşı işlenmiş suçtur.
Ayrıca alel acele molozların halkın yaşam alanlarına boşaltılmasının diğer bir amacı halkın bölgeden kaçmasını sağlamak. Bu sayede istedikleri gibi halkın malını mülkünü talan edip kendileri için yerleşim yerleri yapmayı amaçlıyorlar.

3 Nisan günü halkın bu duruma karşı çıkmak için yaptığı eyleme jandarma saldırdı. Evleri yıkılan, ailesini, eşini, dostunu, çocuklarını kaybeden acılı halkı tekmeledi, işkence ile gözaltına aldı…

Halkın malına mülküne göz koyan AKP faşizmi bilerek halkı zehirlemeye çalışıyor. Karşı çıkana işkence yapıyor, gözaltına alıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın