AKP Faşizmi Şimdi de Deprem Bölgesinde OHAL İlan Ederek 24 Saat Giriş Çıkış Yasağı İlan Etti.

6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık olan 7.7 ve 7.6 olan 2 deprem meydana geldi. Şu ana kadar resmi açıklamalara göre yaklaşık 5000 kişi hayatını kaybetti. Onbinlerce yaralı var. En küçük bir protesto hak arama eylemine saldıran AKP faşizmi 2 gündür halkı betonların altında karla kışla eksi derecelere varan dondurucu soğuklarla baş başa bırakmıştır.

Depremin üstünden 2 gün geçmesine rağmen hala deprem bölgesine yardım göndermemiştir AKP faşizmi. İki gündür elektrikler ve telefon hatları kesik. Yolların hemen hepsi yarıklarla göçüklerle kullanılamaz halde. AKP faşizmi kendi yaralarını sarmaya, bölgeye yardım götürmeye çalışan halkımızı ise deprem bölgesinde yer alan 10 şehre giriş çıkışları yasaklayarak engellemeye çalışıyor. Halkımızın katili AKP faşizmi suçlarını gizlemek, halkın gerçeklerini öğrenmesini engellemek için bu kararları alıyor. Sansür ve şehirlere giriş yasaklarıyla halkımızı ölüme mahkum eden AKP faşizmi hayatını kaybeden tüm halkımızın katilidir.

Halkımız! Katil AKP’nin bu politikalarının karşısında tek çözüm örgütlenmektir. Yaralarımızı ancak kendi örgütlülüklerimizle, dayanışmamızla sarabiliriz. Tüm halkımızı faşist AKP iktidarına karşı mücadele etmeye çağırıyoruz

Deprem Değil AKP öldürüyor.

Yunanistan Halk Cephesi

Sosyal ağlarda paylaşın