AJANS SAATİ – 8 Aralık

Gerçek Haber Ajansı’ndan halkımıza merhaba.

Bugün 8 Aralık Ajans Saati başlıyor. MAHKEMEDE HAKİME BÜYÜK TEPKİ…

Almanya’da üç devrimci, anti-faşist tutsağın yargılandığı 129 AB Davası’na 6 Aralık Salı günü devam edildi. Dava yine hiçbir gelişme yaşanmadan ertelendi. Duruşmanın ilk bölümü 40 dakika, ikinci bölümü de sadece 20 daikka sürdü. Mahkemenin yine bu şekilde bir karar alınmaksızın, talepler gözönüne alınmadan bitirilmesine izleyiciler ve özellikle anneler, tepki gösterdiler. Mahkeme heyetine yönelen tepkilerin bir kısmı şöyleydi: “262 gündür aç biri var burada… utanmıyor musunuz?” “Öldürmek mi istiyorsunuz?!” “Dalga mı geçiyorsunuz?” “Utanmıyor musunuz, insanlar buraya yüzlerce kilometre katederek geliyor” “Biz anneyiz, evladımızı katlettirmeyeceğiz” Avukatlar, söylenenleri hakim heyetine çevirdiler. Mahkeme heyeti, bu haklı meşru tepkiler karşısında kaçıp gidemedi bile.

Mahkeme, 12 Aralık saat 9.30’a ertelendi.

SAHİPLENME AÇLIK GREVLERİ DALGA DALGA YAYILIYOR

2 Aralık Berlin mitinginde, pazartesinden itibaren bir haftalık sahiplenme açlık grevi yapma çağrısı üzerine, 19 kişi, birer haftalık açlık grevine başladı. Uzun süreli destek açlık grevinde bulunan Cahit Zorel bugün açlık grevinin 32. gününde. Fırat engin 18, Sancar Turan 13. gününde.

TURAN AKTAŞ DİRENİŞİNDE YENİ AŞAMA İSTANBUL’da bir işçi direnişi var:

10 aralık 2019’dan bu yana sürüyor. Turan Aktaş direnişi, 4. yılında. Aktaş, Uzun süre Şişli Belediyesi önünde sürdürdüğü direnişini, bu yılın Ağustos ayında CHP İStanbul İl başkanlığı binasında oturma eylemine çevirdi. Şimdi, Turan Aktaş direnişi yeni bir bizime dönüştü. Devrimci İşçi Hareketi tarafından yapılan açıklamada, Turan Aktaş’in işi ve onuru için sürdürdüğü direnişi, bu ay başından itibaren CHP il binasından hiç çıkmayarak kesintisiz sürdürme kararı aldığı açıklandı. Turan Aktaş’ın uzun direnişi sürüyor. Turan Aktaş, işini istiyor. Fakat Turan aktaş, sadece kendisi için değil, aynı koşullarda işlerinden çıkartılan 744 bin işçi adına direniyor.

FİLİSTİN DİRENİŞİ KUŞATMAYA, KATLİAMA RAĞMEN DİRENMEYE VE VURMAYA DEVAM EDİYOR

İsrail’in sadece Gazze’de değil, Filistin’in her yanında saldırıları sürüyor. Ancak İsrail saldırı ve kuşatmasının büyüklüğüne rağmen, Filistin halkı direnmeye, direniş örgütleri de eylemlerine devam ediyor. -6-7 Aralık’da – Kassam Tugayları, Han Yunus’ta bir İsrail tankını imha etti. – Kudüs Tugayları, Cibaliye ve Beyt Lahya’da iki tankı ve 4 zırhlı aracı vurdu. Zeytun’da çok sayıda işgalci askeri öldürüldü. – FHKC- Ebu Ali Mustafa Tugayları, çatışmaların ana merkezi Han Yunus’ta işgal ordusuna kayıplar verdirdiklerini, Gazze’nin doğusundaki Şucaiyye ve Tuffe mahallelerinde de işgalcilerle şiddetli çatışmalara girdiklerini açıkladı. – Gazze’nin kuzeyinde İsrail Tabur komutanı olan bir binbaşı öldürüldü. – Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi, Han Yunus’ta işgalcilerin zırhlı araçlarına saldırılar düzenledi. – Kassam Tugaylarının eylemlerinde, işgalcilere ait 23 araç vuruldu, 6 işgal askeri öldürüldü veya yaralandı.

Dünyanın dört bir yanında, hapishanelerde veya dışarıda direnenleri selamlayarak 8 Aralık ajans saatini bitiyoruz. Hoşçakalın.

Sosyal ağlarda paylaşın