Aile Ve Gençlik Yaz Kampı 4.Gün

Basından:

Kamp Basın Yayın Komitesi

Dogan Presse Agence

“Yozlaşmaya Karşı Halk Meclislerinde Buluşalım”

Gençlik ve Aile Yaz Kampı’nı düzenleyen Avrupa Halk Meclisleri kampın 4. gününde ise Yozlaşma konusunu işledi. Avrupa Halk Meclisleri, 24 Temmuz ile 8 Ağustos günü Fransa’nın güneyinde Akdeniz sahilinde düzenlemeye devam ettiği yaz tatili coşkulu bir şekilde devam ediyor. Eğitim, kültür, spor, eğlence ve gündemin ele alındığı Aile ve Gençlik Yaz Kampı’nın 4. gününde Yozlaşma konusu işlendi.

Düzenin yozlaşmasına karşı Güney Fransa’da bir araya gelen Avrupa Halk Meclisleri üyeleri örgütlenmeye devam ediyor. Akdeniz’in temiz havası ile uyanan kamp sakinleri hep birlikte güne sporla başladıktan sonra, günün haberlerini dinledikte sonra kahvaltıya geçti. 4. günün konusu şuan dünya gündemini de meşgul eden Yozlaşma oldu. Evet, emperyalizm, kapitalizm ve özellikle de oligarşi yozlaşma politikalarıyla halkımızın beynini kirletmeye çalışıyor. Düzenlen panel ile gündemde olan yozlaşmadan örnekler verilerek tek çözüm Halk Meclislerinde örgütlenmek gerektiği vurgulandı. Panel soru ve cevap bölümü ile son buldu.

Akşam Halk Meclisleri çalışması kapsamında çadır kente iki ayrı mahalle oluşturuldu. Oluşturulan mahallelere temsilci seçildi ve önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalarla halk örgütlenmesi yapılacağı aktarıldı.

Ege türküleri eşliğinde sohbet edildi.

Sosyal ağlarda paylaşın