Aile Ve Gençlik Yaz Kampı 3.Gün

Basından:

Kamp Basın Yayın Komitesi

Dogan Presse Agence

Direnilmeden, bedel ödenilmeden kazanılamaz

Avrupa Halk Meclisleri’nin 24 Temmuz günü başlayan Aile ve Gençlik Yaz Tatili’nin  3. gününde ise Direnişçiler Meclisleri ile ilgili panel verildi. Panel öncesi hep birlikte kalktıktan sonra toplu spor yapıldı. Bu arada mustafak nöbetçileri ise kahvaltıyı hazırladı. Toplu öncelikle çocukların aldığı kahvaltı yapıldı.

Aile ve Yaz Tatili’nin 3. gününde ise Direnişçiler Meclisi konulu panel ele alındı. Paneli hazırlayanlar herkesin yerini almasının ardından divan oluşturarak öncelikle Direnişçiler Meclis’inin Avrupa ayağındaki gelişmeler aktarıldı. Almanya, Fransa, Belçika, Londra ve diğer ülkelerde yaşananlar ve örnekleriyle detaylı bir şekilde anlatılarak bundan sonraki süreçte direniş olarak Yunan devletinin 11 devrimci tutsağa yönelik politikları değerlendirilerek toplu olarak Ağustos ayının son haftası ise Yunan konsoloslukları eylem yapılma kararı alındı. 11 Devrimci tutsağa verilen cezaların yersiz ve hukuk dışı olduğu aktarılarak herkesin devrimci tutsakların sesine ses katması istenildi.

Panelin yapıldığı esnada ise gençlik kendi eğitim çalışmasını yaparken çocuklar ise kendi eğitim çalışmasını yaptı. Çocuklar ise Çocuk komitesi ile birlikte  ortaklaşa kendi programını uyguladı.

Yapılan çalışmanın ardından panele katılanlar toplu olarak öğle yemeklerini yiyerek kimileri havuza büyük bir kısmı ise denize gitti. Akşam yenilen toplu yemeğin ardından, sohbetler edilerek, türkü eşliğinde sohbetler edildi.

Sosyal ağlarda paylaşın