AİHM Demirtaş’ın Başvurusunu Reddetti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yakın geçmiş zamanda aldığı kararlar ile gözettiğinin “insan hakları” değil Avrupa emperyalizminin çıkarları olduğunu göstermişti. Roboski katliam davasından Ebru Timtik için yapılan başvuruyu reddederek bir çok sefer Türkiye faşizmi lehine kararlar vermişti.  Bugün tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanlarından Selahattin Demirtaş için yapılan başvuruyu da reddetti.

AİHM, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın diğer tutuklularla sosyal faaliyette bulunma talebinin reddedilmesine ilişkin yaptığı başvuruyu, oy birliğiyle kabul edilemez buldu. Bu kararla AİHM tecriti haklı bulduğunu göstermiş oldu.

Ayrıca AİHM kararında, “masumiyet karinesinin ihlal edildiği iddiasıyla ilgili ise cezaevi rejimi hakkında ileri sürülen olaylara ilişkin koşulların tek başına, masumiyet karinesinin ihlalini teşkil ettiği şeklinde değerlendirilemeyeceği” ni de karara bağlayarak ülkemizdeki tüm adaletsizliklerdeki payını da itiraf etmiş oldu. Ülkemiz yargısı artık emirle cezalar yağdırdığından “masumiyet karinesi” ilkesi unutulmuş sadece hukuk kitaplarında kalmıştır. Daha mahkeme kurulmadan hapishanedeki yeri hazırlanan dosyalar kamuoyunda o kadar çok duyulmuştur ki. Bu davalardan biri de Selahattin Demirtaş davasıdır. Daha hakim karar vermeden kalacağı hücreni hazırlandığı basına yansımıştı Selahattin Demirtaş’ın. Ancak AİHM’e göre bu durum masumiyet karinesi ihlali değil. AB yetkililerinin Erdoğan ile görüşmesinden sonra, Erdoğan’ın AB’ye verdiği sözlerden sonra başka türlü bir kararın çıkmasını beklemek hayal olurdu…

Sosyal ağlarda paylaşın