Agrobay İşçileri Dört Konsolosluk Önündeydi!

grobay İşçileri zulme boyun eğmediler.
İşten çıkarıldılar ama susmadılar, sinmediler.
43 gündür direnişte olan Agrobay İşçileri, 2 Ekim’de haklarını aramak için, şirketin ihracat yaptığı dört emperyalist ülkenin İstanbul konsoloslukları önünde eylem yaptılar.
İzmir’de Agrobay Seracılık’ta çalışan işçiler, TarımSen sendikasına üye olduktan sonra işten çıkarıldılar.
İşten atılan Agrobay işçileri yaklaşık 1,5 aydır eylemleriyle, direnişleriyle işlerini geri istiyorlar.
2 Ekim günü, şirketin ihracat yaptığı, ABD, İngiltere, Hollanda ve Almanya konsoloslukları önünde dört ayrı eylem yaptılar.

İşçiler, eylemlerde yaptıkları açıklamalarda, Agrobay patronlarına ve yönetimine seslenerek “işe geri alınma” taleplerini dile getirdiler.
İşçiler açıklamalarında işten atıldıklarında tazminatlarının, son ücretlerinin de verilmediğine dikkat çekerek, gasp edilen haklarının verilmesini istediler.
TarımSen Genel Başkanı Umut Kocagöz, ABD Konsolosluğu önünde yaptığı açıklamada, “Agrobay Seracılık işletmesinin daha çok domates ihraç eden bir ülke olduğu, ihracatın esas olarak bu dört ülkeye olduğunu bu nedenle de Agrobay’la ticaret yapan şirketlere ve bu ülke halklarına sorunumuzu anlatmak için burada olduklarını” belirtti.
İşçiler eylemlerde, “Sendika hakkımız engellenemez”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla eylemlerinin süreceğini ifade ederken, konsolosluk önlerinde polisin ve çevik kuvvet ekiplerinin yığınak yaptığı görüldü. Faşizm, emekçilerin öfkesine karşı emperyalistleri koruma görevini aksatmıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın