Afişler, Pankartlar, Yazılamalar 129 AB’yi Yargılıyor

Almanya’da Faşist 129 AB yasasının kaldırılması kampanyası çerçevesinde Berlin ve Düsseldorfta afişler, pankartlar asılıyor, yazılamalar yapılıyor.
Duvarlar, “Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’ye Özgürlük!” talebini içeren afişlerle doldurulurken, halkın matbaası duvarlar da tutsaklara özgürlük çağrısını dile getiriyor.

  • 7 Haziran gecesi, faşist 129 yasaları kaldırılsın komitesi tarafından Berlin’in Friedrichshain mahallesine pankart asıldı.
    Pankartta, Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’nin 14 Haziran Düsseldorf’ta gerçekleşecek olan mahkemelerine çağrı yapıldı.
  • 7 Haziran gecesi, “Faşist 129 yasaları kaldırılsın komitesi” tarafından Berlin’in Kreuzberg mahallesine pankart asıldı.
    Pankartta, süresiz açlık grevinin taleplerinden biri olan, “Savcı Peter Frank’a neden Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan tarafından onur madalyası verildiğinin açıklanması” istendi.
  • 7 Haziran gecesi, yine “Faşist 129 yasaları kaldırılsın komitesi” tarafından Berlin’in Neukölln mahallesine de bir pankart asıldı.
    Bu bölgeye asılan pankartta da savcı Peter Frank’ın Tayyip Erdoğan’dan onur madalyası almasının nedeninin açıklanması istendi.
  • 8 Haziran’da Berlin’de Grimm kütüphanesi çevresine afişler asıldı. Toplam 30 adet asılan afişler Süresiz açlık grevini desteklemeye ve mahkemeye çağrı içeriyordu.
  • 8 Haziran’da Berlin’de Jannowitzbrücke çevresine afişler asıldı. Bölgenin en işlek caddesi olan Heinrich-Heine-Straße’ye toplam 100 adet afiş asıldı. Afişlerde süresiz açlık grevi direnişini desteklemeye ve Özgül Emre’nin, İhsan Cibelik’in ve Serkan Küpeli’nin mahkemelerine çağrıldı.
  • Almanya’nın Berlin şehrinde Neukölln çevresine faşist 129 yasalarını teşhir eden yazılamalar yapıldı.
    Almanca yazılamalarda tutsaklara özgürlük talebi duvarlara yansıtılırken, 14 Haziran’da görülecek devrimci tutsakların mahkemesine çağrı yapıldı.
  • 5 Haziran’da Düsseldorf’ta bulunan Hochschule Üniversitesinde 14 Haziran’da Düsseldorf’ta görülecek Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’nin davasına çağrı afişleri asıldı.
    Üniversiteye giden caddede ise pullama yapıldı.

9 Haziran gecesi faşist 129 yasaları kaldırılsın komitesi tarafından Berlin’in Frankfurter tor bölgesinde 100 adet afiş asıldı.

  • Yaygın afişleme yapılan yerlerden biri de İsveç’in Göteborg şehri oldu. Alman Emperyalizminin 129ab yasalarına karşı ve İhsan Cibelik, Özgül Emre, Serkan Küpeli ve Hasan Unutan’ın serbest bırakılması temel taleplerinin yanında, Direnişler Komitesi direnişçilerinin talepleriyle İsveç’in Göteborg kentinde, Katedral Kilisesi çevresine afişler asıldı.
    Çevrede bulunan kafelere de el ilanları dağıtıldı.
Sosyal ağlarda paylaşın