‘Adil Yargılanma Hakkı’ konferansı yapılacak

İstanbul Barosu ve Türk Ceza Hukuku Derneği ‘Adil Yargılanma Hakkı’ konulu konferans düzenleyecek.

3 baro ; İstanbul, Ankara ve İzmir baro başkanlarının da konuşmacı olacağı konferans 8 Temmuz’da Kanlıca’daki Baro Bahçe’de gerçekleştirilecek.

İstanbul Barosu’nun Kanlıca’daki tesisi Baro Bahçe’de 8 Temmuz’da düzenlenecek konferans kapsamında üç oturum yapılacak.

Oturumlar şöyle:

-Adil yargılanma hakkına etkisi bakımından çoklu baro sistemi, AİHM kararlarında adil yargılama hakkı,

-Uygulamada adil yargılama hakkı.

Konferansa İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan ve İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel de katılacak. 

Hakkı için canını ortaya koyan Mustafa Koçak damla damla ölerek adil yargılanma hakkını istedi. Bugün Avukatlar aynı taleple aynı direnişi sergiliyorlar. Ebru Timtik ve AYtaç Ünsal ölüm orucu direnişlerinin kritik denebilecek aşamasındalar. Ayrıca özgür tutsaklar Özgür Karakaya ve Didem Akman da aynı taleple ölüm orucundalar.
3 baronun yapacağı konferans bu anlamda önemli bir etkinlik. Tarihi direnişlerin yaşandığı bugünlerde avukatlar, eylemleri ile AKP faşizminin avukatları teslim almaya çalışmasına karşı çıkıyorlar. Yapılacak konferansta ölüme hergün çok hızlı yaklaşan direnişçiler için daha etkili eylemlilik kararları alınması bekleniyor…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.