Adalet Şehidi Av. Ebru Timtik’in teyzesi Sultan Kaya Serbest Bırakıldı

Avukat Ebru Timtik'in teyzesi de tutuklandı - Ayça Söylemez - bianet

Adil yargılanma talebi ile başlattığı ölüm orucunda hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik’in teyzesi Sultan Kaya, serbest bırakıldı. Sultan Kaya,  Ebru Timtik’in taleplerini haykıran pankartı Erdoğan’ın evinin önünde açtığı için tutuklanmıştı

Yeğeni Yaşasın Diye Mücadele Etti, AKP Engel Olmak İçin Tutukladı.

Ebru Timtik’in teyzesi yeğeninin direnişinin her anında mücadele etti. Yeğeninin yaşaması için her türlü yöntemi deneyerek eylem yaptı. İşkenceli gözaltılar buna engel olamadı. En son Hasan Basri Yıldız ile birlikte ERdoğan’ın evinin önünde pankart açtılar.  AKP iktidarı teyzeyi susturamayacağını anlayınca tutukladı.

Yine aynı suçlamayla “örgüt propagandası” suçlamasıyla gözaltına alınıp İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliğince “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklandı.

Savunmasında Teyze Sultan Kaya şöyle dedi :

6 Aydır tutukluyum. Suçum Avukat Ebru Timtik’in teyzesi olmak. Ebru’nun ölmemesini istemek.

Bir anne yarısı olarak evladımın sesini duyurmak istedim, evladım ölmesin diye Cumhurbaşkanına sesimi duyurmak istedim.

Hasan Basri Yıldız ise savunmasında : Biz, insanlar ölmesin demek istedik, bu nasıl terör örgütü üyeliği olabilir. Değerler mi değişti? İnsanlığın, onurun yerini ne aldı? dedi.

Görülen duruşmanın sonunda Sultun Kaya da Hasan Basri Yıldız da tahliye edildi.

Ebru’nun katillerinden yargı, görevini yerine getirdi ; Ebru’yu öldürdükten sonra teyzesini hapsetmenin gereği kalmamıştı. O yüzden serbest bıraktı…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.