Açlık grevi bayrağı Merve Demirel’de

Faşist AKP iktidarının baskılarına karşı, ‘Adaletsizlikler karşısında hakkını aramak isteyen herkesin örgütlülüğüdür’ sloganıyla KHK ile ihraç edilen ancak işlerine dönmek için direnen kişilerin bir araya gelerek oluşturdukları Direnişler Meclisi, AKP zulmüne ve komplolara karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Ülkemizde haksızlığa karşı komplo ve keyfi tutuklamalara karşı Direnişler Meclisi öncülüğünde süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi yapılıyor.

Direnişler Meclisi yaptığı açıklamada, Beyza Gülmen’in açlık grevini tamamladığını ve açlık grevi bayrağını Merve Demirel’e devrettiğini duyurdu.

Gülmen, “Bayrağı Devrediyorum” diyerek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu: “Komplolara ve keyfi tutuklamalara karşı başlatılan dönüşümlü-süresiz açlık grevi direnişinin üçüncü gününü tamamladım bugün. Açlık grevini arkadaşım Merve’ye devrediyorum.”

Demirel; AKP iktidarının yasal zorbalığına karşı direneceğiz

Daha sonra söz alan Merve Demirel ise; ‘Komplo dosyalara karşı başlatılan süresiz-dönüşümlü açlık grevinin dördüncü haftasındayız. Bizler de Direnişler Meclisi olarak bir haftalık açlık grevi yapacağız. Hepinizin bildiği gibi 12 Aralık (2023) gününde kurulan komployla İleri Kızılaltun tutuklanmıştı. Bizler bu komplo saldırılarının sadece İleri Kızılaltun’la sınırlı kalmayacağını düşünüyoruz. Bu saldırıların AKP iktidarının yasal zorbalığıyla adalet isteyen, adalet için mücadele eden herkese yöneleceğini düşünüyoruz. Bu saldırılara direnişle barikat olunabileceğini, saldırıların ancak direnişle durdurulabileceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Demirel konuşmasını, halkımızın destek çağrısında bulunarak, ‘Sürdürdüğümüz direniş de bunun içindir. Tüm halkımızı bu direnişe destek olmaya, direnişi daha da büyütmeye, komplolara karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.’ şeklinde tamamladı.

Sosyal ağlarda paylaşın