Açlığımız, Şarkılarımız, Duvar Yazılarımız Ali Osman İçin!

Hasta özgür tutsak Ali Osman Köse, kanser teşhisinin ardından ameliyat edildi. Doktorlar ve yakınları, ameliyatın başarılı geçtiğini açıkladılar. Ancak Ali Osman Köse’nin tek başına yürüyememe, ihtiyaçlarını karşılayamama gibi sağlık sorunları tüm vehametiyle sürüyor. Bu nedenle ülkemizin ve Avrupa’nın bir çok şehrinde “Ali Osman’a Özgürlük” eylemleri de devam ediyor.


Açlık Grevi Silivri Hapishanesi’nde bulunan kadın özgür tutsaklar, Ali Osman Köse’nin tahliye edilmesi talebiyle 1 günlük açlık grevi yaptılar. Tayad’lı Aileler, günlerdir Ali Osman Köse için açlık grevi yapıyorlar. Dün, 2 Haziran’da açlık grevini Türkan Albayrak devraldı. “Yasalarınıza uyun! Ali Osman Köse tahliye edilsin!” diyor Tayad’lılar.


Konsolusluk ve Büyükelçilik Önleri: Selanik’ten Viyana’ya, Londra’dan Hamburg’a, Zürich’ten Stutgart’a kadar bir çok ülkede ve şehirde Türkiye Cumhuriyeti konsoloslukları ve büyükelçilikleri önünde gösteriler yapılıyor. Viyana’da eylem süreklileştirilerek her hafta “Ali Osman Nöbeti” tutuluyor. Atina’da ise her Salı günü Türkiye Elçiliği önüne gidiliyor.

Konsolosluk ve büyükelçilik önlerinde, faşist iktidarın temsilcilerine karşı, nasıl bir cinayet işlemek istedikleri anlatılıyor ve bu “sessiz imha” politikası lanetleniyor.

Dövizler, Yazılamalar, Mesajlar İstanbul’un bir çok yoksul mahallesinde hemen her gün Ali Osman Köse ile ilgili yazılamalar yapılıyor. Okmeydanı ve Küçükarmutlu’nun sokakları, hasta tutsak Ali Osman Köse’ye özgürlük isteyen yazılamalarla dolu. Devrimci İşçi Hareketi, İstanbul ve İzmir’de tedavisi engellenerek ve geciktirilerek katledilmek istenen Özgür Tutsak Ali Osman Köse için pullama ve afiş çalışmaları yapıyor. Sanatçılar cephesinde de ülkemizde Hakan Akmaz’dan, Fransa’dan sanatçı Marjorie’ye kadar, Ali Osman Köse’ye özgürlük çağrısı yapılıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın