Açık Kalan Mikrofon İle İlgili Türk-iş Başkanı: “Ben İşçileri Utandıracak Bir Şey Yapmadım”

Toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varılmasından basın açıklaması yaparken sendika başkanının bakana eğilerek sarfettiği sözler, mikrofonun açık olduğunu farketmemesinden dolayı tüm ülkede duyuldu.

“Uzasa işi karıştıracağız, en azından kapattım böyle” diyen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay bugün konuştu:

 “Ben işçileri utandıracak bir şey yapmadım. Beni tanıyan ,bizim geçmişimizi bilenler tanır.”

İşçilerin ve tüm halkın merak ettiği konu ise işçiler niye utansın? Yakalanan sensin! Rezil olduğundan dolayı belli ki ne diyeceğini bilmediğinden bu açıklamanla saçmalamışsın. Senin yaptığın onursuzluk ve alçaklıktan işçiler niye utansın? “beni tanıyan, bizim geçmişimizi bilenler tanır” demişsiniz evet tam da bu cümlen üzerinden açık unutulmuş mikrofonda duyulanlarda ne demek istediğini anlıyoruz.

Geçmişinizde işçinin hakkını almak için yapmış olduğunuz tek bir hayırlı iş yoktur. Geçmişinizde yaptığınız; işçilerin biriken öfkesini dizginlemek, havasını alarak öfke patlamasına engel olmak, grev, eylem yapma taleplerini görmezden gelip işçileri oyalayıp patronlara uşaklık etmek, es kaza size rağmen bir yerde greve gidilirse ne yapıp edip o grevi bitirmek için her türlü alavere dalavereye başvurmak, işçi ile değil patron ile hareket etmek….  daha o kadar çok şey anlatılabilir ki. Ama en önemlisi alçakça milyonlarca işçinin emekçinin ekmeğini patron ile el ele vererek çalmanız. Kim bilir ne karşılığında sattın yine işçileri. Bir kat, belki lüks bir araba veya banka hesabında göreceğin bir kaç sıfır. Belki de ilerde parti içinde bir makam… milyonlarca insanın ahını alıyorsunuz, utanmadan da “işçileri utandıracak bir şey yapmadım” diyorsun.

Senin yaptığın şeyden elbette işçiler utanmayacak. Senin utanman gerekir ama o duyguyu siz bilmezsiniz. İşçilerin asıl düşmanları sizlersiniz. Siz olmasanız patronlar öyle kolay kolay bu şekilde işçilerin haklarını gasp edemez, aç bırakamaz. Evet siz işçi düşmanısınız. Yaptıklarınızdan utanmadığınız kesin, utanmayacağınız da. Ama işçilerin bu utanmazlığınızın hesabını soracağı günler de gelecektir elbette.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.