ABD’de Halkın İsyanı – 25 Şehir’de Eylem

ABD’nin Minneapolis şehrinde geçtiğimiz günlerde afrika kökenli George Floyd’un katledilmesinin ardından ülkede halk sokağa çıktı. ABD’nin Minneapolis kentinde başlayan isyan dalgası ülke geneline yayılıyor.

25 Şehirde Eylemler

George Floyd’un katledilmesinin ardından başta; Los Angeles, Chicago, Des Moines, New York City, Boston, Detroit olmak üzere 25 şehirde halk sokağa çıktı. Minneapolis’te polis binasının ateşe verilmesinin ardından protestoları bastırmak için sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Bu yasaklar; halkın adalet talebi için düzenlenen eylemlerin yayılmasına engel olamadı.

29 Mayıs’ta Los Angeles, Denver, Phoenix ile Minneapolis’e komşu olan St. Paul’da da eylemler gerçekleştirildi. Eylemciler, St. Paul’da farklı noktaları ateşe vermişti. Dün ise Washington’da Beyaz Saray’ın önünde, New York’un Brooklyn bölgesinde toplanan yüzlerce kişi Floyd’un polis şiddeti sonucu katledilmesini protesto etti. Atlanta kentinde bulunan CNN kanalının merkez binası önünde toplanan yüzlerce eylemci polisle karşı karşıya geldi. Binanın camlarını indiren protestocular, polis araçlarını da yaktı.

Detroit kentinde protestoculara açılan ateş sonucu bir eylemci katledildi.

Saldırıyla ilgili bir açıklama yapan Detroit Emniyeti sözcüsü Nicole Kirkwood, gece saatlerinde protestocuların polisle karşı karşıya geldiği bir anda SUV tipi bir araçtan kalabalığın üzerine ateş açıldığını söyledi, polisin ise ateş etmediğini savundu.

19 yaşında bir erkek olduğu belirlenen kişi hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. Kirkwood, ellerinde henüz başka bir bilgi bulunmadığını belirtti.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.