ABD polisi kana doymuyor. Bu sefer 16 yaşındaki siyahi kızı katlettiler

ABD’de George Floyd davasında kararın açıklandığı gün 16 yaşında bir genç kız polis tarafından vurularak hayatını kaybetti. ABD’de ırkçılık ve polis şiddeti dinmiyor aksine artarak devam ediyor.

Ohio eyaletinin Columbus kentinde, iki kişiye bıçakla saldırıda bulunduğu iddia edilen 16 yaşlarındaki siyahi genç kız, polis tarafından vurularak öldürüldü.

Columbus polisi, tepkiler üzerine olaya müdahale eden polisin gövdesindeki kamerayla kaydedilen görüntüleri basınla paylaştı.

Basına göre görüntülerde, polise ulaşan yardım çağrısına yanıt vermek üzere olay yerine gelen memurunun bir kavga esnasında iki kişiye bıçakla saldıran siyahi genç kıza dört el ateş ettiği, polis memuru tarafından yakın mesafeden vurulan genç kızın yere yığıldığı ve elindeki bıçağı yere düşürdüğü görülüyor.

Olay yerindeki birinin “Onu vurmana gerek yoktu, o sadece bir çocuk!” diye bağırdığı ve polisin de “Bıçağı vardı. Ona (kıza) doğru gidiyordu” sözlerinin işitildiği belirtiliyor

Polisin sokak olaylarında insan öldürmesi adeta normalleşmiş. Genç kızı katleden polis kamera kayıtlarında kızı öldürmesini “Bıçağı vardı. Ona (kıza) doğru gidiyordu” diyerek açıklıyor, meşruluyor. Polisin bu şekilde insan öldürmesi kesinlikle tekil değil. Sürekli benzer olayların yaşandığı ABD’de bu devlet politikası. Bunu görmek için halkı katleden polislere verilen cezalara bakmak yeterli. Ya da verilmeyen cezalara demek daha doğru olacak…

Sosyal ağlarda paylaşın