ABD Mineapolis’den Sonra Atlanta’da Yanıyor


13 Haziran gecesi ABD’nin Atlanta şehrinde aracında uyurken siyahi bir kişi polis tarafından gözaltına alınmak istendikten sonra polise direnince vurularak katledilmişti. Bu olay sonrası ırkçı polis şiddetine karşı halkın öfkesi yeniden ateşlendi. Atlanta’da, cinayetin işlendiği hamburger restoranı ateşe verildi. Ayrıca kentin emniyet müdürü de istifa etti.



ABD’de daha George Floyd katledilmesinin tepkilerinin sürdüğü bir dönemde, Atlanta kentinde ikinci bir siyahi erkeğin polis tarafından katledilmesi ikinci isyan dalgasını ateşledi. Eylemcilerin bir otobanı trafiğe kapatırken ve cinayetin işlendiği hamburger zinciri Wendy’s’in şubesini ateşe verdi. 14 Haziranda Wendy’s şubesi yüzlerce gösterici tarafından ateşe verildi. İtfaiyenin gelmesinden önce 45 dakika boyunca alev alev yanan bina kül oldu. Mineapolis kentinde Georg Floydu katledilmesinin ardından’da kentin polis merkezi ateşe verilmişti.

Brooks’un polis tarafından katledilmesi ardından kentin ana arterlerinden İnterstate-75 otoyolunda eylem yaptı. Brooks için adalet isteyen göstericiler trafiği kısa süreliğine engelledi.

Brooks’un öldürülmesi, Atlanta Emniyet teşkilatında da istifa getirdi. Brooks’u vuran polis Garrett Rolfe’nin görevine son verilirken, ikinci polis Devin Bronsan zorunlu izne çıkarıldı. Atlanta Emniyet Müdürü Erika Shields da tepkiler karşısında istifa etti.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.