ABD işbirlikçisi AKP’den sınır ötesi katliam

AKP faşizminin zulmü, katliamcılığı sınırlar aşıyor. Dün Irak’ın Zaxo ilçesine bağlı Perex köyüne dün bir saldırı gerçekleştirdi. Top atışları ile yapılan katliamda resmi açıklamalara göre 9 kişi yaşamını yitirdi.

AKP faşizminin ülke sınırları dışında yaptığı hiç bir şey ABD emperyalizminin bilgisi haricinde olamaz. Katliam ABD bilgisi ve onayı ile gerçekleştiği tartışma götürmez bir gerçektir.
İçinde 1 yaşında bir bebek ve kadınların da olduğu 9 kişi AKP faşizminin halk düşmanı olduğu gerçeğini tekrar göstermiştir.
Ülkede yaşadığı yönetememe krizini aşmak için her yol ve yönteme başvuran AKP iktidarı, yurtdışında da belli ölçüde, yani efendisinin belirlediği sınırlar ölçüsünde saldırgın politika izliyor. İçerde, Suriyeli, Afgan vs göçmen düşmanlığını, dışarda Yunan, Kürt, Arap düşmanlığı yaratarak şövenizmi kullanmanın hesabını yapıyor.

Irak Federe Kürt topraklarında gerçekleşen katliam sonrası tüm ülke çapında özellikle Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği önünde protesto gösterileri yapılıyor. Büyükelçilik ateşe verilirken, Türk bayrağının indirilerek Irak bayrağı asıldığı görüldü….

Sosyal ağlarda paylaşın