ABD Dışişleri Bakanlığı Güney Asya Danışmanı Konuştu: “4 bin çocuk öldürdük, bu yeterli değil”… BU, BİR YETKİLİNİN DENSİZLİĞİ DEĞİL, AMERİKAN POLİTİKASIDIR.

ABD’nin Dışişleri Bakanlığı’nın eski yetkililerinden biri, Stuart Seldowitz, New York şehrinde bir seyyar satıcıyla tartışırken, “4 bin çocuk öldürdük, bu yeterli değil” dedi.
Seldowitz, Mısırlı seyyar satıcıya sözlü saldırısında, “Biliyor musun? 4 bin Filistinli çocuğu öldürdük, bu yeterli değildi, bu yeterli değildi.” diyor.

Stuart Seldowitz, Eski ABD Başkanı Barrack Obama döneminde ABD Dışişleri Bakanlığı Ulusal Güvenlik Konseyi Güney Asya Direktörlüğü’nde çalışan bir yetkili idi.
Bazılarının zamanında “ilerici” bulduğu ABD Başkanı Obama’nın danışmanlarından biri olan Seldowitz’in sözleri, ABD’nin Filistin politikasına yön veren kafa yapısını ortaya koyuyor.
Seldowitz’in “eski” bir yetkili olması önemli değil; halen Dışişlerinde görevli olanlar da kuşku yok ki, aynı kafa yapısına sahipler.
Hatırlanacaktır:
ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright,
Irak’a uygulanan ambargo sonucunda 500 bin (yazıyla beşyüzbin) çocuğun açlıktan, ilaçsızlıktan ölmesi üzerine, bir gazetecinin “uyguladığınız ambargo sonucunda 500 bin çocuk öldü, değdi mi” sorusuna “EVET DEĞDİ!” diye cevap vermişti.
Bizzat Dışişleri Bakanı’nın 500 bin çocuğun öldürülmesini normal gördüğü bir Bakanlıkta, bakanlık çalışanlarının 4 bin çocuk öldürmeyi “az” bulmasında elbette şaşılacak bir durum yok.

Bütün bu politikalarda şaşılacak bir şey yok; peki ne var?
Şu var ki; bu sözler, bu politikalar, emperyalizmden insaf, mantık, vicdan, barış, uzlaşma, demokrasi, hümanizm beklenemeyeceğini tekrar tekrar gösteriyor.

Sosyal ağlarda paylaşın