ABD Büyükelçisi HDP’yi Ziyaret Etti

ABD Ankara Büyükelçisi Davis Satterfield, 19 aralık günü HDP’yi ziyaret etti.

HDP’nin tüm üst düzey yöneticilerinden oluşan bir heyetle karşılandı ABD Büyükelçisi.

HDP resmi twitter sayfasından “ABD Ankara Büyükelçisi Davis Satterfield, nezaket ziyaretleri kapsamında partimizi ziyaret etti. Eş Genel Başkanlarımız #Buldan, #Temelli ve Eş Genel Başkan Yardımcımız Hişyar Özsoy, Satterfield ile Türkiye-ABD ilişkileri ve bölgesel gelişmelere dair görüş alışverişinde bulundu” diye duyurdu bu ziyareti.

Ancak neyin nezaketi olduğunu açıklamamış HDP.

Trump “kavga ettirdim sonra barıştırdım” diye açıkladığı Barış Pınarı adı verilen katliam operasyonunda çoğu kürt binlerce insan ölmüştü. Bugün ülkemizde AKP’nin her kesime uyguladığı baskı ABD onaylı, ABD için olduğu açıkken, AKP faşizminin sesini çıkartmasına izin vermediği, her türlü keyfiliğe maruz bıraktığı HDP’ye yapılan bu ziyaretin nedeni merak konusu. Tabii ki nezaket ziyareti ile açıklanabilecek bir durum olmadığı kesin.

Ancak halktan yana siyaset yapma iddiasında olan bir partinin ABD gibi bırakalım ülkemizdeki, tüm dünyadaki adaletsizliklerin baş sorumlusu olan bir ülkenin büyük elçisinin ziyaretini neden kabul ettiği tartışma konusu olabilecek bir konu.

“Türkiye ABD ilişkileri ve bölgesel gelişmelere dair görüş alış verişi” denilen ziyaret ile ilgili HDP’ye gönül vermiş seçmenine bu görüş alış verişinin içeriği daha açık ve net ne zaman açıklanacağı bekleniyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.