ABD-AB-İSRAİL BLOKUNUN GAZZE KATLİAMI:
KATLEDİLENLERİN SAYISI 5.087’YE ULAŞTI.
BOMBARDIMAN, AMBARGO VE GÖÇE ZORLAMA SÜRÜYOR…

İşgalci İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları kesintisiz olarak devam ediyor. Gazze’ye karadan girmeye cüret edemeyen işgalciler, havadan bombardımanla, Gazze kentlerini yıkıyorlar.
Bombardıman sonucu katledilenlerin sayısı -23 Ekim itibarıyla- 5.087’ye ulaştı. Katledilenlerin 2.055’i çocuk. 15.273 kişi ise yaralandı.
Çoğu çocuk olmak üzere binden fazla kişi ise kayıp. Ekipman ve makine eksikliği nedeniyle bombardıman sonucu yıkılan binalarda enkaz kaldırma çalışmaları yapılamıyor. Bu nedenle “kayıp” rakamı bu kadar büyük.

= İşgalci İsrail, cami, kilise, hastahane dinlemeden bombalıyor.
= Batı Şeria’daki Cenin kampında El Ensar Camii’ni bombaladı.
= Gazze’de dünyanın en eski 3. kilisesi olan Aziz Porphyrios Kilisesi İsrail tarafından bombalandı.
En az 40 kişi katledildi. Kilise bombalandığı sırada, kilisedec 400’den fazla kişi vardı burada.

= İşgal ordusu, Cenin’e baskın için çok sayıda zırhlı aracı kampa yönlendirdi.
= İsrailli yerleşimciler, sayıca üstün oldukları yerlerde Filistinlilere saldırılar düzenlediler. Batı Şeria’da Huvvara beldesinde Filistinlilerin evleri ve araçları yakıldı. Yerleşimciler saldırılarını, işgal ordusunun koruması altında yapıyorlar.

= Gazzelileri “güvenli bölge” diye güneye sürmeye çalışan İsrail, güneydeki Han Yunus şehrini de bombaladı.
Han Yunus’a 22 Ekim’de düzenlenen bombalı saldırıda bir kafe vuruldub Cafeden 11 cenaze çıkarıldı.

= İsrail, 22 Ekim sabaha karşı Şam ve Halep havalimanlarına hava saldırısı düzenledi. Bir kişi katledilirken, pistlerde meydana gelen hasar nedeniyle havalimanları hizmet dışı kaldı.

= İsrail ordu sözcüsü, yaptığı açıklamada, “Gazze’ye kendimiz için en iyi ve en uygun şartlarda gireceğiz ve bugünden itibaren havadan saldırılarımızı ikiye katlayacağız.” dedi.

= Gazze’nin Ez-Zehra bölgesi, ağır bombardıman sonrası adeta moloz yığınına dönüştü.

= Gazze’de katledilen BM çalışanı sayısı 17’ye yükseldi. UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, şu ana kadar en az 35 UNRWA tesisinin hedef alınıp bombalandığını açıkladı.

22 EKİM GECESİ EN AĞIR SALDIRILARDAN BİRİ YAŞANDI

= 22 Ekim’i 23 Ekim’e bağlayan gece ve sabaha karşı, Gazze’ye yönelik en ağır bombardımanlardan biri yaşandı.
İsrail, kendi yaptığı açıklamada 320 yeri vurdukların açıkladı.
Gazze Filistin Sağlık Bakanlığı bu geceki saldırılarda toplam 70 kişinin katledildiğini, bunlardan 17’sinin Jabaliyea’daki bir evde katlediklerini açıkladı.

AMBARGO SALDIRISI

İşgalci İsrail, Gazze’ye 7 Ekim’de uygulamaya başladığı ambargoyu devam ettiriyor.
Gazze’de yakıt bitmek üzere. İlaç ve diğer tıbbı malzemeler kalmamış durumda.
UNRWA ( Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı) Sözcüsü Adnan Ebu Hasna tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Gazze’de, yerinden edilmiş kişilere yardım ihtiyacını karşılamak için günde 100 kamyona ihtiyacımız var. Temel hizmetlerin işleyişi için Gazze’ye yakıt getirilmeli, sürekli ilaç ve su gelmeli. UNRWA merkezlerinde su sıkıntısı nedeniyle bazı hastalıkların yayıldığına tanık oluyoruz. Gazze’de bir milyondan fazla yerinden edilmiş insan var, bunların yarısı UNRWA merkezlerinde. UNRWA merkezleri tamamen dolduğu için yerinden edilmiş yeni kişilere yer kalmadı. Günde en az 100 kamyonun girebilmesi için Refah kapısının açılması gerekiyor. Mağazalarımızdaki gıda stokları neredeyse tükeniyor ve geçişler kapatılmaya devam ettikçe derinleşen gerçek bir felaketle karşı karşıyayız.”

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, şu açıklamayı yaptı: “Tüm büyük hastanelerde sağlık hizmetlerinin durdurulmasına saatler kaldı. Hastanelere sınırsız tıbbi yardım ve yakıt akışına ihtiyacımız var.” (El Cezire)

İSRAİL SALDIRDIKÇA KORKUYOR

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, İsraillilere Türkiye, Ürdün, Mısır, BAE, Bahreyn, Malezya, Endonezya ve Maldivler’i derhal terk etmeleri, Fas’a da seyahat etmemeleri yönünde çağrı yaptı.

Sosyal ağlarda paylaşın